Sundbergs blogg

2-2 mot Djurgården.
Åtta poäng efter serieledaren Malmö FF och nu ska det till ett mirakel för att AIK ska ta guld.
Däremot är laget bara två poäng bakom trean Helsingborg.

Inramningen på Tele2 Arena var fantastisk. Den första halvleken var galen. Spelarna var inte intresserade av försvarsspel utan det såg bara ut att vara kul när man hade bollen.

Andreas Johansson nickade in en hörna efter sex minuter och sedan bestämde sig Djurgårdens vänsterback Vytautas Andriuškevičius och AIK:s högerback Martin Lorentzson hade för att ligga alldeles för högt upp i banan. Det gjorde att enorma ytor öppnade sig på den kanten.

Nabil Bahoui var bänkad mot IFK Göteborg. Mot Djurgården visade yttern att han hör hemma i startelvan. Först utmanade han Andriuškevičius och satte behärskat 1-1. Sedan slog han ett fint inlägg till Henok Goitom som snyggt klackade in 2-1. AIK-ledningen kom i den 27:e minuten och fansen prioriterade att hylla Ivan Turina istället för att fira målet.

Det skulle komma mer på den där kanten. I den 39:e minuten fick Godsway Donyoh vända upp på AIK:s planhalva. Martin Lorentzson låg för högt upp igen. Amadou Jawo blev fri och chippade iskallt in 2-2.

Om den första halvleken var galen så blev det lugnare i den andra. Lagens försvarsspel blev bättre och spelet höll högre klass. Men matchen slutade 2-2.

Med fem omgångar kvar är AIK åtta poäng efter Malmö FF. Guldet känns väldigt, väldigt avlägset. Laget har två poäng på de tre senaste matcherna. Nu får laget sikta in sig på en kvalplats till Europa och tack vare Helsingborgs förlust mot MFF har man nu bara två poäng upp till serietrean och sista omgången möts lagen. Det betyder att Gnaget har allt i egna händer.

Jag har skrivit det förr: jag förstår inte varför AIK gjorde sig av med sex spelare i somras. När Lalawele Atakora, Kwame Karikari, Viktor Lundberg, Helgi Danielsson, Daniel Tjernström och Daniel Gustavsson lämnade blev konkurrensen mindre. Som det är nu så är det bara kamp om en, max två platser i startelvan och med Celso Borges avstängd mot Djurgården blev det ännu tydligare att det saknas bredd.

På bänken mot Djurgården satt Niklas Backman, Christian Kouakou, Ebenezer Ofori, Noah Sonko Sundberg, Sam Lundholm och Anton Jönsson Saleteros. När AIK tog guld 2009 hade man i sista matchen mot IFK Göteborg en bänk med Daniel Tjernström, Kenny Pavey, Miran Burgic och Gabriel Özkan.

Publicerad 2013-09-26 21:41