Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Björnar fällde Göteborg

Sundbergs blogg

Kalmar FF hjälpte Malmö FF och besegrade IFK Göteborg med 2-1.
Om MFF vinner mot Mjällby skiljer det fyra poäng till Blåvitt.
Nu har Skånelaget en hand på Lennart Johanssons pokal.

Nanne Bergstrand bänkade lirarna Romario och Ismael för att få ett mer fysiskt lag mot IFK Göteborg. Det var ett bra drag. KFF vann de flesta duellerna och tryckte ner Blåvitt.

Flera spelare i IFK Göteborg såg tunga ut och det är inte så konstigt. Matchen mot Kalmar var Blåvitts tredje fajt på sju dagar. Ett taskigt spelschema med tanke på att Malmö FF har två extra vilodagar. Det täta matchandet har gjort att en viktig spelare som Pontus Farnerud bara har startat i en av tre matcher.

Björnar Holmvik knorrade in 1-0 i John Alvbåges högra kryss och David Elm dundrade in 2-0 i samma hörn. Elm gjorde en väldigt bra match som bollmottagare och skapade problem för bortalaget. Han har varit ett riktigt bra nyförvärv och efter återkomsten har Kalmar lyft i tabellen. Nu har laget stor chans att ta en kvalplats till Europa, man har lika många poäng som AIK och det skiljer bara tre upp till trean Helsingborg. Riktigt starkt av Nanne Bergstrands gäng och viktigt för tränaren som letar efter ett nytt jobb.

Annons

Kan tänka mig att det jublas nere i Malmö. Guldet är väldigt, väldigt nära om det blir seger mot Mjällby. Då är laget fyra poäng före IFK Göteborg och dessutom har man bättre målskillnad.

Erik Friberg och Magnus Eriksson verkade nöjda i CMore. Får om ”Mange” gör några mål i morgon. Han har ju faktiskt chans att vinna både skytteligan och assistligan. Det har ingen klarat av att göra sedan 2004 då Markus Rosenberg gjorde 14 mål och 10 assist. Eriksson har gjort 10+12 och är i delad ledning i passningsligan men är fyra mål efter Tobias Hysén.

Publicerad 2013-09-29 18:17

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto