Hon sjunger kanske tyst, men nog sjunger den feta damen.
IFK Göteborg missade chansen att skaka Malmö FF.
1-2 mot Djurgården och nu är MFF närmare guldet – trots 0-2 mot Häcken.

Tre omgångar återstår. Malmö FF är fyra poäng och bättre målskillnad före IFK Göteborg och är väldigt nära guldet. Skyll er själv, Blåvitt.

För om Mikael Stahres lag hade besegrat Djurgården hade det bara varit en poäng upp till MFF. Men det var ängsligt och spelarna såg inte ut att vara särskilt sugna på att ta chansen. Djurgården hade ett väldigt bra försvarsspel med matchens bästa spelare Daniel Amartey, ett bättre passningsspel än Blåvitt och 23-6 i avslut och 10-3 i avslut på mål.

Därför kom Jakob Johanssons ledningsmål i den 45:e minuten som en chock för hemmalaget. Mittfältaren klippte till från 25 meter och bollen satt stenhårt bakom Kenneth Höie. Ett psykologiskt viktigt mål för IFK Göteborg precis innan halvtid och många trodde nog att det skulle lyfta Blåvitt.

Men så blev det inte. När domaren blåste igång den andra halvleken tog Djurgården tag i taktpinnen direkt och efter 50 minuter kom kvitteringen. Martin Broberg vände upp en bit in på motståndarna planhalva, avancerade och tryckte snyggt in 1-1 nere vid John Alvbåges högra stolpe.

Mikael Stahre svarade med att ta in Robin Söder och Daniel Sobralense i stället för Philip Haglund och Lasse Vibe. Matchen öppnades lite, Söder och Pontus Farnerud hade fina lägen att avgöra och Dif:s Aleksandar Prijovic var också nära att bli matchhjälte – men i den sista minuten tog Daniel Amartey en fin löpning från egen planhalva och var på väg in i motståndarnas straffområde. Hjalmar Jonsson fällde ut benet och Amartey ramlade precis utanför straffområdet. Domaren blåste ändå för straff och Amadou Jawo avgjorde matchen.

På Rambergsvallen jublade Malmö FF:s supportrar som trodde på ett guldryck och sju poängs försprång med tre matcher kvar. Men spelarna levde inte upp till förväntningarna. I stället vann Häcken med 2-0. Men trots förlusten kom MFF ändå närmare guldet.

För Rikard Norlings lag väntar matcher mot BP (h), Elfsborg (b), Syrianska (h).

För Mikael Stahres lag väntar matcher mot Öster (h), Mjällby (b), IFK Norrköping (h).

***

Varför kom det inte fler Änglar till matchen mot Djurgården? Svagt att inte fler åkte upp från Göteborg och stöttade sitt lag i guldstriden. Det kanske hade lyft spelarna och vem vet, kanske hade det gjort att det bara varit en poäng upp till Malmö FF.

***

Helsingborg reste sig efter en turbulent vecka där Rachid Bouaouzan fick sparken. De borde kanske bråka oftare i Sundets Pärla. 4-2 mot Halmstad och nu är det bara en poäng upp till IFK Göteborg.

Men vad hände vid 1-0-målet? Loret Sadiku sprang fram till målskytten David Accam och tog tag i hans ansikte. Accam blev irriterad och knuffade bort sin lagkamrat.

Publicerad 2013-10-06 21:48