Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Högmo är årets tränare

Sundbergs blogg

I min bok är Per-Mathias Högmo årets tränare i allsvenskan. Han tog över ett Djurgården i kris. Laget hade bara fyra poäng på åtta matcher. Sedan dess har den norske tränaren gjort succé och tagit 35 poäng på 19 matcher och lyft upp Djurgården till en sjundeplats. På de 19 omgångarna har Mikael Stahre tagit 33 poäng med IFK Göteborg och Roar Hansen 30 poäng med Helsingborg.

Riktigt bra gjort av Högmo, speciellt med tanke på att han har tagit fler poäng än flera lag som gått för guld och som har haft ett bättre spelarmaterial. Högmo har skapat harmoni i Djurgården och stämningen vid Kaknäs är väldigt bra.

Inte konstigt att det norska landslaget har lagt beslag på honom. Jag håller med Mikael Stahre om att det inte blir lätt för den tränaren som kommer efter: “som ska köra nästa år”.

***

Nu börjar tio dagar med Erik Hamrén och det svenska landslaget. VM-kvalmatcher mot Österrike och Tyskland står på schemat och i potten ligger en playoff-plats. I dag är det presskonferens med förbundskaptenen och spelarintervjuer på Scandic Park innan träning på Söderstadion.

Annons

 

Publicerad 2013-10-07 14:21

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto