Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Så hamnade Smerud överst på Dif:s önskelista

Sundbergs blogg

Per-Mathias Högmo har gjort succé i Djurgården.
Då fortsätter klubben att leta efter tränare i Norge.
Högmo vill ersättas av sin vän Leif Gunnar Smerud.

Janne Jönsson har varit aktuell att ersätta Per-Mathias Högmo. Men på torsdagen fick jag höra att han inte är huvudspåret. Högst upp på önskelistan står nämligen Leif Gunnar Smerud.

Jag tycker att Smerud är ett spännande val av Djurgården. Under dagen har jag pratat med flera personer från Sverige och Norge som alla säger att han är en väldigt bra tränare. Fotbollskunnig, ambitiös, engagerad och modern är saker som de flesta pekar på. Smerud för tydligen statistik på allt och spelarna är glada över att man använder boll under varje träningspass.

Däremot ska spelarna i Hönefoss haft problem med Smeruds personlighet. I januari var laget på träningsläger i Turkiet och då framförde spelarrådet klagaomål till sin tränare. De ansåg att han var för hård och lite för speciell. Smerud ska ha tagit kritiken till sig och sedan har det fungerat bättre.

Annons

Så här ska det ha gått till när hans namn hamnade överst på listan:

Janne Jönsson var Djurgårdens hetaste alternativ. Då klev Per-Mathias Högmo in i bilden och sa att klubben i stället borde göra allt för att få Leif Gunnar Smerud. Inte direkt oväntat med tanke på att de är goda vänner och stora beundrare av varandras arbete.

Så, vem är Leif Gunnar Smerud?

Han är 36-år, har Per-Mathias Högmo som mentor, är utbildad psykolog och har med små resurser gjort ett väldigt bra jobb i Hönefoss. 2011 tog han över laget och förde direkt upp dem till den högsta serien. Både i Hönefoss och i det norska damlandslaget har han arbetat tillsammans med Pål Arne Johansen så räkna med att Dif jobbar på att få båda.

Smeruds kontrakt med Hönefoss går ut efter säsongen så han är gratis för Djurgården.

Publicerad 2013-10-24 14:34

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto