Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Tramsigt att pensionera tröjnummer

Henrik Rydström lämnar Kalmar FF efter 21 säsonger i klubben.
Då får ingen annan Kalmar-spelare använda nummer 8 i framtiden.
Trams.

Kalmar FF:s styrelse gav vika efter påtryckningar från medier och sina fans. Först hette det att Rydströms tröja inte ska pensioneras, men nu ska ändå nummer 8 hissas upp i taket. Jag är nostalgisk och högaktar trotjänare, ändå tycker jag att klubben gör fel.

Jag beundrar Henrik Rydström för många saker, en av dem är hans lojalitet. Den är vacker. 21 säsonger i en och samma klubb är fantastiskt. Givetvis ska han hyllas rejält nu när skorna åker upp på hyllan, men det finns väl andra sätt att hedra trotjänare på än att hänga upp tröjor i taken vilket gör att spelare nekas att använda vissa nummer i framtiden.

Många fotbollsspelare förknippas med tröjnummer. För att ta några exempel så är Francesco Totti nummer 10, Steven Gerrard 8, Raul 7, Johan Cruyff 14, Henrik Rydström 8. Det jag menar är att det finns många spelare som vill spela med ett visst nummer och för dem är det en speciell känsla att ha sin siffra på ryggen. Det är väldigt viktigt. Ska de då inte få spela i sina nummer när de kommer till klubbar som har pensionerat tröjor?

På 16 säsonger i Real Madrid gjorde Raul 228 mål på 550 matcher, vann La Liga sex gånger och Champions League tre gånger. Ändå hänger det ingen tröja med nummer sju i taket på Bernabeu, den siffran har Cristiano Ronaldo tagit över. Klart att Ronaldo ska få spela i sitt nummer som han är förknippad med, ni vet CR7. Det hade varit löjligt om Real Madrid hade sagt till en av världens bästa spelare som man lagt 94 miljoner euro på: Vi vill att du kommer till oss, men du kan glömma att fortsätta spela i ditt nummer.

Till sist: Vad är kriterierna för att få sitt nummer pensionerat? Dessutom har många andra lag som bland annat AIK, IFK Göteborg och Malmö FF också haft stora hjältar och trotjänare. Ska de börja hänga upp tröjor retroaktivt nu?

Andréas Sundberg på Twitter

Publicerad 2013-10-25 kl 12:24

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons