Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

AIK krossade BP - hur klarar MFF pressen?

Sundbergs blogg

Efter 6-0 mot Brommapojkarna drömmer AIK fortfarande om guld.
Om Malmö FF förlorar borta mot Elfsborg skiljer det bara två poäng inför den sista omgången.
Hur klarar ni av pressen, MFF?

Det var inget snack om saken. AIK hade bestämt sig för att köra över Brommapojkarna för att sätta press på Malmö FF. Sagt och gjort, matchen slutade 6-0 och nu kan allt avgöras i den sista omgången. Inför måndagens match i Borås är AIK två poäng och ett mål bakom MFF.

AIK tryckte på direkt från start men det behövdes en målvaktstavla från Ivo Vazgec, på Kennedy Igboananikes skott, för att det skulle lossna. Sedan tappade BP:s centrala mittfält markering och Celso Borges kunde behärskat placera in 2-0.

3-0 var matchens höjdpunkt. Nabil Bahoui visade prov på fin teknik när han dribblade sig loss på högerkanten innan han hittade Kennedys huvud och så var det 3-0.

Annons

Några minuter senare fick AIK straff. Borges var säkerheten själv och satte 4-0, men visst kunde han ha lämnat över bollen till Kennedy som har chans att vinna skytteligan (just nu är han ett mål efter Tobias Hysén). Samtidigt förstår jag att en straffskytt vägrar att lämna över bollen. Det kan ju bli straff i nästa match. Tänk då om det står 0-0, då kan det vara skönt för Borges att ha målet mot BP med sig.

I slutminuterna gjorde Martin Mutumba 5-0 och Robin Quaison 6-0 efter en snygg soloprestation.

I sista omgången spelar AIK hemma mot Helsingborg. Om ett guld står på spel, vill HIF-fansen förlora matchen även om de kan kvalificera sig för Europa?

Malmö FF spelar hemma mot Syrianska och det är klart att nerver kommer in i bilden om det är en avgörande match, trots att motståndaren redan är klart för superettan.

Annons

Förutsättningarna är så här:

MFF tar guld om man besegrar Elfsborg.
Om det blir oavgjort mot Elfsborg leder MFF med tre poäng.
Om Elfsborg vinner leder MFF med två poäng.

För Brommapojkarnas del blir det en rysare i den sista omgången. Då väntar Halmstad på bortaplan. BP är en poäng före HBK som ligger på kvalplats.

Följ Andréas Sundberg på Twitter

Publicerad 2013-10-26 15:39

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto