Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tror Norling blir kvar i MFF - Hamad är klar för Hoffenheim

Sundbergs blogg

Första gången ryktet dök upp var för ungefär ett år sedan:
“Rikard Norling och Per Ågren drar inte jämnt – MFF vill bryta med sin tränare.”
Det låg säkert flera saker bakom “bråket”, en av anledningarna ska ha varit att tränaren tyckte att sportchefen gjorde ett dåligt jobb och att föreningen därför kunde dra in den tjänsten för att spara pengar, på så sätt kunde Norling bli manager. Ågren är barndomsvän med ordförande Håkan Jeppsson så tränarens förslag landade inte helt bra, men spelarna och fansen stöttade Norling som blev kvar.

I somras dök ryktet upp igen:
“Rikard Norling tvingas lämna efter säsongen, även om det blir guld.”
Då ryktades det även om att MFF-coachen skulle återvända till AIK. Både jag och kollega Lundh ringde upp Norling som tokdementerade. Därefter har flera olika personer sagt:
“Norling vill till AIK.”

Under säsongen ska Malmö FF ha pratat med fem andra tränare, en av dem Magnus Haglund som nu har förlängt med Lilleström. Men nu säger flera olika personer med bra insyn i klubben att Norling blir kvar nästa säsong. Rikard vill stanna om MFF vinner allsvenskan och ska ut i Europa. Och klubben kan inte göra sig av med 42-åringen om han för laget till SM-guld, då skulle styrelsen få hyfsat mycket skit av spelare och fans. Dessutom har AIK gått lite för bra för att Andreas Alm och Björn Wesström ska få lämna.

Annons

Vi får väl se om sista ordet är sagt men jag tror absolut att Rikard Norling kommer att återvända till AIK, frågan är bara när det blir.

***

Jiloan Hamad har skrivit på för Hoffenheim. Därmed blir det alltså Bundesliga för MFF:s lagkapten som har varit en av allsvenskans bästa spelare den här säsongen. Anledningen till att övergången inte har blivit offentlig är att parterna vill hemlighetshålla allt till efter den sista omgången.

***

Kalmar FF vill ha Malmö FF:s målvakt Robin Olsen. Han vet om deras intresse men avvaktar till han vet om Johan Dahlin blir kvar i MFF.

***

Hönefoss tränare Leif Gunnar Smerud till Djurgården? Klubben har honom som förstaval efter påtryckningar från Per-Mathias Högmo. Dagen efter fotbollskanalen.se skrev om det så förlängde Janne Jönsson med Ålesund. Jönsson var Djurgårdens huvudspår fram till Högmo lanserade polaren Smerud.

Annons

***

Superettans skyttekung Victor Sköld är helt klar för Åtvidaberg. Tung förlust för Falkenberg som ser ut att spela i allsvenskan nästa säsong. Klubben måste även hitta en ny tränare eftersom Hasse Eklund tar över Kalmar FF efter Nanne Bergstrand. Tror även att talangen Niclas Eliasson lämnar Falkenberg efter säsongen.

Följ Andréas Sundberg på Twitter

 

Publicerad 2013-10-28 12:01

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto