Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fint när Pontus Jansson sprang in i hopen av 4 000 fans

Sundbergs blogg

Har lämnat Borås och är på väg tillbaka till Stockholm. Det blev inte så mycket sömn i natt på grund av MFF-sånger från glada fans. Det är bara att bjuda på det. För det är klart att alla MFF:are ska fira ordentligt nu när det 17:e SM-guldet är säkrat.

Det jag minns starkast från gårdagen är efter slutsignalen när alla bortaspelarna sprang mot avbytarbänken och kastade sig i varandras famnar och sedan snabbt ut i omklädningsrummet… eller ja, alla utom en. Direkt när domaren Jonas Eriksson blåste av matchen sprang Pontus Jansson rakt in i hopen av de ungefär 4 000 fansen som stormade in på planen (se bilden längst ner). ”Ponne” har själv många år bakom sig i MFF-klacken och han kunde bara inte hålla sig från att fira med supportrarna.

Om Pontus Jansson var glad och hade fötterna en meter över marken så sa Rikard Norling så här på frågan: Är du lycklig nu:

Annons

”Jag är lycklig. Jag är också… jag måste få kontakt med min fru och se om något träd har blåst ner på dem ute i skogen utanför Malmö. Om hon är okej då är jag lycklig också.”

Skrev ett blogginlägg i går om att Rikard Norling ser ut att stanna i Malmö FF. Det bekräftade han själv och ordförande Håkan Jeppsson direkt efter slutsignalen i Borås, något som fick spelarna att jubla. Så här sa till exempel Simon Thern:

”Ja, Rikard… nu ska vi se… ska vi försöka använda hans ord nu då: Han är en fin blomma som vi spelare älskar. Han släpper fram så många unga spelare. Han tror på hela truppen. Han är fantastisk. Han har stor del i det här guldet med det sättet som han vill att vi ska spela fotboll på. Hade vi inte haft Rikard så tror jag inte att det hade blivit något guld.”

Matchen mot Elfsborg då?

Malmö FF skapade två jättechanser i början av matchen, men Jiloan Hamads och Guillermo Molins avslut var bedrövliga och då kändes det som att det kanske var en sådan där dag där allt går emot. Men tio minuter innan halvtid kom det förlösande 1-0-målet. Ricardinhos genomskärare, Magnus Erikssons intelligens och Molins resoluta avslut höll hög klass rakt igenom.

Annons

2-0 var också snyggt. Jiloan Hamads briljanta djupledsstick till Molins som chippade in bollen i mål.

Det är precis det där som är Malmö FF 2013 och det är därför laget har tagit ett välförtjänt guld. Spelarna tänker på samma sätt och alla vill spela en attraktiv fotboll. Rikard Norling är en mästare på att få alla i en grupp att dra åt samma håll. Man har trott på en idé och kört på den. Det har gått hem och det är kul att en teknisk och passningsskicklig idé går vägen.

Efter segern mot Elfsborg lovade Håkan Jeppsson flera nyförvärv till nästa säsong. Jiloan Hamad försvinner till tyska Hoffenheim och därför måste Malmö hitta en ny högerytter eller en vass anfallare – man kan ju flytta ner Guillermo Molins.

Pontus Janssons kontrakt går ut i sommar och om MFF vill tjäna pengar på sin mittback så måste man sälja i vinter. Parma har följt ”Ponne” och om han lämnar så borde Malmö värva en ny mittback.

Annons

Jag tror även att klubben vill förstärka sitt centrala mittfält med en kreativ spelare.

Följ Andréas Sundberg på Twitter

Publicerad 2013-10-29 12:58

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto