Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Spelaren jag är mest nyfiken på i januaritruppen

Erik Hamrén tog ut landslagets januaritrupp och det var inga större skrällar. Om det var något som var lite förvånande så var det att Adam Johansson saknades. IFK Göteborgs försvarare har varit med i flera av Hamréns VM-kvaltrupper, men nu fick han inte plats trots att förbundskaptenen tog ut tre högerbackar.

ANNONS

I stället kom Miiko Albornoz, Johan Larsson och Emil Krafth med. Märkligt att gå från en VM-kvaltrupp till att inte få plats i januaritruppen. Sedan om det var rätt eller fel att Adam var med ”det riktiga landslaget”, det kan man ju diskutera.

Anders Svensson slutar i landslaget och det var ganska väntat. Mittfältaren har haft en väldigt fin landslagskarriär och det jag kommer att minnas mest är frisparksmålet mot Argentina. 148 landskamper är respekt och i år har Anders som 37-åring visat att han fortfarande är en av Sveriges bästa centrala mittfältare, kanske till och med den bästa. Men att han nu slutar i landslaget känns ändå rätt med tanke på att nästa tävlingslandskamp är om nio månader.

Malmö FF är den klubb som har med flest spelare i januaritruppen. Johan Dahlin, Miiko Albornoz, Filip Helander, Pontus Jansson, Simon Thern, Emil Forsberg, Magnus Eriksson och Guillermo Molins. Alltså hela backlinjen förutom Ricardinho som givetvis också hade varit med om han haft ett svenskt pass.

ANNONS

Men mästarna i all ära, den spelaren som jag är mest nyfiken på spelar i ett annat lag. Den första spelaren som jag hade tagit ut om jag var förbundskapten är AIK:s Nabil Bahoui. ”Nabbe” är väldigt spännande och har egenskaper som kan ta honom långt. Han har bra fysik, teknik, fart, är skicklig på att slå ut sin motståndare och är en bra poängspelare.

För ett år sedan hade han gjort 15 mål och sex assist och fört upp Brommapojkarna till allsvenskan. I mars visste inte Hamrén vem 22-åringen var. Och under sin första allsvenska säsong gjorde AIK-mittfältaren sju mål och åtta assist.

Filip Helander är en annan spelare som jag hoppas får speltid i landslaget. 20-åringen gjorde en väldigt bra säsong i MFF och bildade allsvenskans bästa mittförsvar tillsammans med Pontus Jansson, som också är med i januaritruppen. Helander är stark, följsam, brytningssäker och vänsterfotad.

ANNONS

Följ Andréas Sundberg på Twitter

Publicerad 2013-12-12 kl 16:03

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto