Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Tveksam till Avram Grant och Sam Larsson i MFF

Vem blir Malmös nya tränare? Det känns som en never-ending story eftersom diskussioner och spekulationer har pågått i över ett år, till och med när Rikard Norling var tränare för MFF. Expressen var först med att få ut att klubben har träffat Avram Grant och på fotbollskanalen.se följde vi snabbt upp storyn med att berätta fler detaljer kring kontakterna, bland annat att det är ”Svennis” son Johan Eriksson som fört samman MFF med israelen, och att man hade ett möte på Kastrup.

ANNONS

Sven-Göran Eriksson och Avram Grant har varit vänner i flera år, det startade med att den israeliske tränaren hälsade på ”Svennis” några gånger när han tränade Lazio och det är därför Johan Eriksson och hans norska kompanjon Kenth Haugeland nu åker runt i världen och lägger fram Grants namn till olika klubbar. Den förre Chelseatränaren väntar på rätt utmaning och bra pengar och det skulle vara väldigt förvånande om han hamnar i Malmö. Det finns fler och större klubbar som är intresserade och därför är känslan att det inte blir Avram Grant som tränar Malmö FF 2014.

MFF har även pratat med Åge Hareide och Janne Jönsson. En kortsiktig lösning med Hareide är det hetaste spåret. Klubben tycker att Jönsson är väldigt intressant, men problemet är att han nyligen skrev på ett nytt kontrakt till 2015 med Ålesund där han har en hög lön.

ANNONS

***

Sam Larsson till Malmö FF då? MFF är väldigt intresserade, men därifrån till en övergång är det en bit med tanke på att yttermittfältaren har två år kvar på kontraktet med IFK Göteborg.

Inte konstigt att Malmö vill ha Sam eftersom han gjorde en väldigt bra säsong i år och spelstilen skulle passa fint i MFF. Dessutom spelade brorsan Daniel för klubben mellan 2009-2012. Undra hur kul Sam tycker det är att Blåvitt lär tappa både Tobias Hysén och Pontus Farnerud?

Det är en blytung förlust för IFK Göteborg om Tobias Hysén flyttar till Kina. Det är inte enkelt att hitta en målskytt som har gjort 87 poäng på de fem senaste säsongerna. Dessutom är han lagkapten och en viktig karaktär. För det är givet att klubben måste värva om Hysén drar, det är bara att kolla på hur anfallsspelet var i år när inte Hysén var med.

ANNONS

Vad finns det för anfallare som IFK Göteborg kan hugga om Tobbe försvinner? Det finns några allsvenska klubbar som är intresserade av Amadou Jawo. Jawo har, precis som Hysén, Jonas Svensson som agent. En ut, en in? Det finns även utländska klubbar som vill ha Jawo som för tillfället funderar över sin framtid. Jawo gjorde tolv mål för Djurgården och han är en bra kontringsspelare som säkert skulle göra ett bra jobb och en del mål i IFK Göteborg.

Det är väl det vettigaste alternativet i allsvenskan. Annars finns Jakob Orlov som gjorde åtta mål och sju assist den här säsongen vilket är ganska bra i Gefle. Ett som är säkert är att Håkan Mild har ett tufft jobb att hitta kreativa spelare om det blir så att både Farnerud och Hysén lämnar.

Följ Andréas Sundberg på Twitter

Publicerad 2013-12-19 kl 16:46

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto