Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

En mittback ut - då finns det plats för Gustav Svensson

Regn och blåst, ändå var det härligt att stå och frysa när IFK Göteborg tränade på Kamratgården. Eftersom U21-laget skulle spela senare på tisdagen var det bara halva truppen som körde.

May Mahlangu gjorde sin första träning med laget även om han klev åt sidan när det var spel. Då hade han varit med i en passningsövning och han såg ut att vara väldigt nära att kunna gå för fullt. Efteråt sa mittfältaren att han hoppas vara med i truppen i den allsvenska premiären mot AIK. Mahlangu berättade även att han trivs bra i Göteborg och att han ville till Blåvitt för att det är Sveriges största och bästa klubb.

Sam Larsson, Ludvig Augustinsson, Lasse Vibe och John Alvbåge var bra på träningen. Roligast var när Alvbåge fick ett tokspel. Målvakten skrek och kastade av sig mössan efter att ha släppt in ett mål vilket fick Mikael Stahre att skratta gott.

Efter träningen blev det lunch och ett intressant snack med en spelare som ni kan ta del av om några dagar.

Sedan in till stan och intervju med en minst lika intressant spelare från Häcken. Vi satt och pratade i två och en halv timme. Därefter till Hjällbovallen för att kolla Malick Manés debut när IFK Göteborgs U21-lag spelade mot Falkenberg. Bortalaget var inte bra så det blev en tacksam start för Mané i den blåvita tröjan. Men om man bjuds på en chans så gäller det att ta den, och det gjorde Mané. Nyförvärvet var bra i 60 minuter, gjorde ett mål, två assist och visade flera spännande egenskaper.

Anfallaren är stark i kroppen, kvick, har ett bra skott och går oftast rakt mot mål. Det är givetvis väldigt svårt att ersätta Tobias Hysén, men känslan är att IFK Göteborg har gjort ett bra försök. Det ska bli spännande att följa fortsättningen.

Stod bredvid Mikael Stahre och Håkan Mild och sportchefen gick undan flera gånger för att stå själv och prata i telefon. Om man ska spekulera så kan det mycket väl vara så att Gustav Svensson är på väg tillbaka efter att ha brutit kontraktet med sin klubb i Ukraina. Efter matchen sa Mild att han hoppas på Svensson och att han i så fall ses som en mittback som även kan spela på mittfältet. Sedan berättade sportchefen att Jonathan Azulay är på väg att lämna Blåvitt för Östersund och den som vill spekulera ännu mer kan ju fundera på vad det betyder att en mittback är på väg bort efter att Gustav Svensson blivit klubblös.

Mikael Stahre berättade att han ogillar vinter och sommar: “Vinter gillar jag inte. Och högsommar är inte heller bra. Det går inte att spela fotboll då. Det är mañana, mañana, som bag in box-fotboll. Jag gillar att köra. Det är bäst att spela på hösten, och strålkastarljus, det gillar jag!”

Just det, pratade även med klubbdirektören Martin Kurzwelly angående jobbet som sportchef. Han berättade att tre kandidater återstår i kampen om att efterträda Håkan Mild. Ett av namnen ska vara Mikael Kjellström som i dag är styrelseledamot i klubben.

Följ Andréas Sundberg på Twitter

Publicerad 2014-03-18 kl 22:30

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons