POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Saker som kan avgöra mästarmötet

IFK Göteborg möter Malmö FF på Gamla Ullevi och här är några saker som jag är nyfiken på.

IFK Göteborgs vänsterkant mot Malmö FF:s högerkant

Två av allsvenskans bästa kanter mot varandra. Ludwig Augustinsson och Sam Larsson imponerade stort mot AIK. Klarar duon av att få övertag mot Miiko Albornoz och Guillermo Molins? Sam Larsson satte 1-1-målet när lagen möttes på Ullevi för ett år sedan och inför den här säsongen visade MFF intresse för 20-åringen.
Väldigt intressant att se vem som går segrande ur “kantduellen”.

Slaget om mitten

Jakob Johansson och Philip Haglund vann de flesta duellerna mot AIK. Markus Halsti och Erik Johansson imponerade inte i den första halvleken mot Falkenberg. Simon Thern kom in efter paus och lyfte MFF, och nu får han spela från start mot IFK Göteborg.

I huvudet på Mikael Stahre

Ändrar IFK Göteborgs tränare på ett vinnande lag? Mot AIK var nyförvärvet Malick Mané bänkad men kom in och gjorde ett mål. Petas han igen eller får han chansen från start? Vem bänkas då? Robin Söder som var blek mot AIK? Eller Martin Smedberg-Dalence och Lasse Vibe ner på högerkanten? Vibe var väldigt bra som anfallare mot AIK.
Och nu är Gustav Svensson spelklar. Spelar han från start? Eller går Kjetil Waehler in i startelvan? Eller får Hjalmar Jonsson fortsätta efter segern mot AIK?
Angenäma problem för Mikael Stahre, men väldigt intressant att se hur han tänker och vad han vågar.

Hur hanterar IFK Göteborg Malmö FF:s anfallare?

Markus Rosenberg och Magnus Eriksson är ett vasst anfallspar som det gäller att ha stenkoll på. Duon var inblandad i alla MFF:s mål mot Falkenberg. Rosenberg visade att han inte bara är bra i straffområdet utan även som bollmottagare, och Eriksson är väldigt farlig när han får vända upp och komma rättvänd. Här måste IFK Göteborgs spelare vara vaksamma och ligga tätt.

Publicerad 2014-04-07 kl 14:42

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå