POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Hur tävlar man i IFK Göteborg?

1-1 mot Kalmar FF.
Mikael Stahre valde att avsluta matchen utan anfallare – och efter slutsignalen var tränaren nöjd med en poäng.
Hur tävlar man i Blåvitt?

I förra matchen blev det 5-0 mot Åtvidaberg och då bjöd IFK Göteborg på flera snygga mål, de flesta kom till efter snabba omställningar eller individuella misstag från motståndarnas försvarare. Inget konstigt med det. Blåvitt är inte bra på att föra en match och tränaren Mikael Stahre vill att hans fysiska centrala mittfält ska vinna boll för att sedan ställa om snabbt via snabba yttermittfältarna Lasse Vibe eller Sam Larsson.

Mot Kalmar FF klarade laget varken av att föra matchen eller såra motståndet med snabba omställningar, speciellt inte efter Vibe utgick med en skada i den första halvleken.

I stället var det kamp och det laget som var närmast tre poäng var Kalmar FF. Måns Söderqvist hade den klart farligaste målchansen, men sköt utanför trots öppet mål.

Melker Hallberg utsågs till Årets nykomling förra året men den här säsongen har börjat tyngre och i förra matchen var han bänkad. Då kom han dock in och gjorde en assist – och mot IFK Göteborg satte han 1-0 på en frispark. Kanske har det lossnat nu för 18-åringen.

Onödigt av Martin Smedberg-Dalence, som kom in i stället för Lasse Vibe, att riva ner Jonathan Ring. IFK Göteborg hade två försvarare precis framför Ring och det hade blivit svårt för honom att skapa något. I stället kapades han och så blev det 1-0.

Martin Smedberg-Dalence tog revansch och kvitterade till 1-1. Först passade han till Malick Mané som satte in bollen till en fristående Söder som avslutade svagt och träffade stolpen. På returen satte Smedberg 1-1. Bra av yttermittfältaren, men jag tycker ändå att värvningen av honom är tveksam. Smedberg är en väldigt bra inläggsspelare, men problemet är att IFK Göteborg saknar anfallare som är bra på huvudet. Smedberg hade passat mycket bättre i ett lag som AIK med Eero Markkanen på topp eller varför inte i Kalmar FF som har David Elm längst fram.

Med 15 minuter kvar av matchen valde Mikael Stahre att byta ut anfallaren Malick Mané mot mittfältaren May Mahlangu. Väldigt konstigt av IFK-tränaren att plocka bort lagets spets mot en central mittfältare. Och med fem minuter kvar tog Stahre ut Robin Söder mot Philip Haglund. Blåvitt avslutade alltså matchen utan anfallare.

Efter slutsignalen sa Stahre att han var nöjd med 1-1 borta mot Brommapojkarna och 1-1 borta mot Kalmar FF eftersom det blev noll poäng i båda matcherna förra säsongen. Hur tävlar man IFK Göteborg? Var är det för signaler till spelarna? Laget vill vara med och slåss om SM-guld. Därför borde ambitionen vara att vinna och efter 1-1 måste spelare och tränare vara besvikna.

Kalmar FF gjorde det väldigt bra och raderade ut IFK Göteborg vänsterkant med Ludwig Augustinsson och Sam Larsson. Lyckas man med det så är mycket vunnet eftersom det är Blåvitts kreativa spelare.

Medan IFK Göteborg tycker att det är ganska bra med en poäng mot först BP och sedan Kalmar FF så öser Malmö FF på. Om MFF besegrar Djurgården är laget sju poäng före IFK Göteborg, efter bara fem omgångar.

Till sist: När Sverige tog brons i U17-VM imponerade anfallarna Gustav Engvall, Valmir Berisha och Carlos Strandberg. För några dagar sedan satt Berisha på Romas bänk i Serie A och Strandberg imponerar i Häcken. Engvall? Han fick inte ens plats på IFK Göteborgs bänk mot Kalmar FF.

Publicerad 2014-04-20 kl 18:15

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå