Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Häcken har allsvenskans största talang

Sundbergs blogg

Det är härligt att se fotbollslag som kan föra matcher och som vill spela en attraktiv fotboll. Malmö FF kan det. Elfsborg likaså. Och Häcken. Det har vi fått se flera prov på den här säsongen, och vi såg det i 4-1-segern mot Kalmar FF på Gamla Ullevi.

Tvillingarna Simon och Samuel Gustafson glänste mest. Samuel gjorde säsongens första match från start och man kan väl lugnt säga att han tog chansen. Han gjorde två assist och var inblandad i lagets tredje mål.

Vid 1-0 slog Samuel en snabb frispark, som Simon fixat, till Moestafa El Kabir som säkert satte matchens första mål.

Vid 2-1 hittade Simon ut till Samuel vid högerkanten. Han satte in en perfekt passning till en fristående Nasiru Mohammed, också 19 år, som satte bollen i mål.

Innan det hade Jonathan Ring kvitterat, men när han tvingades kliva av efter 45 minuter så försvann mycket av Kalmars anfallsspel.

Annons

Häcken slog inte av på tempot utan ville hela tiden framåt och 3-1 var också snyggt. Simon Gustafson släppte Nasiru Mohammeds passning mellan benen och Martin Ericsson chippade in bollen i mål.

Två minuter innan slutsignalen fastställde Carlos Strandberg, 18, slutresultatet till 4-1. Simon Gustafson var nära att göra årets snyggaste mål men chippen från 25 meter träffade ribban. På returen dök Strandberg upp och vräkte in matchens sista mål.

Häcken har spets, bredd och talang. Om Moestafa El Kabir stannar hela säsongen kan det bli en väldigt rolig säsong för laget, men mycket talar för att han flyttar. Det var nära i vintras och efter sju mål på nio matcher är han givetvis het bland utländska klubbar. Om han lämnar blir det ett stort tomrum.

Simon Gustafson är Sveriges största talang. Han är väldigt mogen för sin ålder och spelförståelsen håller hög allsvensk klass. Han är jämnare i sitt spel än förra säsongen och han levererar poäng. Det ska bli väldigt intressant att följa honom, känslan säger att han kommer att bli riktigt bra, men det gäller givetvis att vara smart när det blir dags att lämna Häcken, så att han får vara i en bra miljö för att få chansen att hela tiden utvecklas.

Annons

Tillsammans med brorsan Samuel, Carlos Strandberg och Nasiru Mohammed finns det väldigt mycket talang i Häcken. Offensiven är bättre än defensiven.  Efter tio matcher har laget gjort 23 mål (flest i allsvenskan) och släppt in 14. Walid Atta har förstärkt försvaret, men mittbacken spelar ofta med små marginaler. Ibland går det bra, men rätt som det är blir det farligt.

Häcken gick förbi Kalmar FF som åkte på säsongens första förlust, och det var inget snack om saken. Laget saknade försvararna Emin Nouri och Markus Thorbjörnsson, och offensiven fick sig en smäll när Jonathan Ring klev av.

Publicerad 2014-05-20 22:25

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto