Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Zlatan har fel - fler lag än MFF släpper fram talanger

Sundbergs blogg

Zlatan Ibrahimovic hade presskonferens och då skickade han en känga till alla allsvenska lag förutom Malmö FF. Den svenske lagkaptenen menade att inga andra klubbar släpper fram talanger. Så, har han rätt i sin kritik? Nej, det finns allt fler föreningar än MFF som satsar på unga spelare, men visst, några ska ta åt sig av kritiken.

“Om jag tränade ett klubblag och haft spelare från U17-landslaget hade de platsat i mitt lag. Om de kommit tvåa i en så stor turnering, klart de platsar i sitt lag. De som inte tar fram dem kör den gamla svenska traditionen. ”Han är för ung. Han är bara 16-17”. När Messi var 16 år spelade han i Barcelonas A-lag. Varför kan de inte spela i ett allsvenskt lag då? Det är bara MFF som satsar på dem. De andra borde kopiera MFF. MFF, de har en framtidsplan. Om man tittar på de andra klubbarna, tyvärr nej”, sa Zlatan.

Tycker att Zlatan drar det alldeles för hårt, men misstänker vad han är ute efter. Tror att det handlar om att han är orolig för svensk fotbolls framtid. Men faktum är att svenska klubbar har blivit bättre på det här och den här säsongen har många unga spelare imponerat.

Annons

Brommapojkarna, Djurgården, Elfsborg, Helsingborg, Häcken IFK Norrköping och Kalmar FF är några lag som släpper fram talanger, det är bara att kolla i laguppställningarna.

Pratade med Erik Hamrén om det här i söndags och han var väldigt glad för att flera unga spelare imponerar i allsvenskan. Förbundskaptenen valde att hylla Häckens Simon Gustafson, med all rätt. Så man undrar ju vad Sveriges förbundskapten tycker om sin lagkaptens utspel.

Sedan finns det några spelare från U17-VM som inte platsar i sina lag, tänker på Noah Sonko Sundberg och Anton Salétros i AIK och där är det svårt att kritisera Andreas Alm. Däremot har Gustav Engvall fått väldigt lite speltid i IFK Göteborg och där hade man önskat mer. Dels med tanke på att Engvall var väldigt bra i U17-VM, dels eftersom IFK Göteborg har anfallsproblem.

Annons

Från spelarna som var med i U17-VM har Sebastian Ramhorn startat i Kalmar FF, Linus Wahlqvist i IFK Norrköping, Elias Andersson Helsingborg, Erdal Rakip Malmö FF och Carlos Strandberg Häcken.

Christer Lipovac har gjort inhopp i Örebro, Gustav Engvall i IFK Göteborg och Anton Salétros i AIK.

Sedan har spelare som Ali Suljic, Isak Ssewankambo och Valmir Berisha valt att spela utomlands.

Publicerad 2014-05-26 14:33

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto