Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Därför borde Augustinsson nobba FCK

Sundbergs blogg

Pierre Bengtsson är på väg till Bundesliga – då vill FC Köpenhamn ha Ludwig Augustinsson.
Tycker att IFK Göteborgs vänsterback borde stanna i Sverige i några månader till och sedan flytta längre än till Danmark.

Ludwig Augustinsson har gjort en bra vårsäsong i IFK Göteborg och är en av de mest spännande vänsterbackarna som har kommit fram på många år. Därför borde han nobba FC Köpenhamn. Om 20-åringen fortsätter att spela så bra som han gjort i Blåvitt och i U21-landslaget så är jag övertygad om att bättre klubbar än FCK kommer att visa intresse inom en snar framtid.

Dessutom förstördes förra säsongen av knäskador och nu har han bara varit igång i ett halvår.

Pratade med Mats Gren som bekräftade FCK:s intresse för Augustinsson och jag kan tänka mig att han inte är helt nöjd med vänsterbackens agent Per Jonsson som har marknadsfört 20-åringen hyfsat hårt i Danmark. Och man kan förstå varför.

Annons

Per Jonssons företag Northern Sky jobbar även med Pierre Bengtsson som tyska klubbar visar intresse för. Bengtsson har bara ett halvår kvar på kontraktet och det betyder att föreningar måste öppna plånboken om de vill ha vänsterbacken, annars kan han lämna gratis i vinter.

Därför är det klart att FCK vill sälja nu och därför är det även klart att agenten vill slå två flugor i en smäll och trycka in Augustinsson i den danska ligatvåan.

”Om jag var FCK skulle jag göra allt för att få honom att ersätta Pierre. Han har precis det FC Köpenhamn söker”, sa Per Jonsson nyligen till danska Tipsbladet.

Agenten är såklart partisk men jag håller med honom om att Augustinsson vore en bra värvning för FCK. Däremot vore inte Köpenhamn rätt steg för vänsterbacken.

Publicerad 2014-05-27 11:05

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto