Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Rekordförsäljning för AIK med akademispelare

Det känns som en omöjlighet att få de största talangerna och de bästa spelarna att stanna kvar i allsvenskan. Spelare vill utvecklas i en bättre liga och tjäna mer pengar. Inga konstigheter. Men då vill man givetvis att svenska klubbar ska få något tillbaka och slippa se på när folk lämnar som Bosman.

Därför lär AIK vara en nöjd förening när Robin Quaison flyttar till Serie A-klubben Palermo för hela 20 miljoner, trots att han bara har ett år kvar på kontraktet.

Som sjuåring började Quaison spela för AIK och sedan har han via pojk- och juniorlag tagit sig upp i A-laget.

När han nu tar nästa steg i karriären får alltså AIK 20 miljoner, det är klubbens största transfer någonsin med en spelare från akademin. Bra jobbat av Quaison och sportchefen Björn Wesström.

För ett år sedan förlängde Quaison kontraktet med AIK med motiveringen att: “Det är viktigt att klubben får pengar när jag lämnar”.

Palermo lägger 20 miljoner på en spelare som har ett år kvar på kontraktet, därför känns det som att klubben tror stenhårt på den svenske 20-åringen. Är väl medveten om hur jobbigt det blev för Agon Mehmeti i den italienska klubben, men han värvades som Bosman från Malmö FF. Det är lite högre status att komma till ett nytt lag efter att ha blivit värvad för 20 miljoner.

Om Quaison kommer att lyckas i Palermo, ja det får givetvis tiden visa. Men Robin har talang och egenskaper för att lyckas i Europa och jag tror inte att någon annan allsvensk spelare hade tackat nej till att byta till Serie A samtidigt som klubben man tillhör i Sverige drar in 20 miljoner.

Publicerad 2014-07-18 kl 15:58

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons