Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Allt handlar om MFF:s försvar - och så var Hareides presskonferens

Sundbergs blogg

På plats i Salzburg och har precis varit på Åge Hareide och Markus Rosenbergs presskonferens och sett 15 minuter av Malmö FF:s träning på Red Bull Arena, eller Stadion Salzburg som Uefa kallar arenan.

Hareide vill slå ur underläge och la över exakt all press på hemmalaget. “Det blir ett superfiasko om de inte går vidare. Salzburg kommer att känna pressen. Pressen kan förstöra för Red Bull. Det är hemmaplan och laget har ett stort krav på att ta sig vidare,” var några av citaten som MFF-tränaren bjöd på.

Visst har Red Bull Salzburg press på sig att besegra Malmö FF, men just pressen att vinna är något det laget lever med varje vecka. Då brukar det gå bra. Efter fem omgångar av ligan har Salzburg fem raka segrar och 24-1 i målskillnad.

Men Åge Hareide menar att den österrikiska ligan är dålig och på presskonferensen fick sig stackars Grödig en känga av den norske tränaren: “Jag såg en match mellan Red Bull och Grödig (slutade 8-0) och Red Bulls organisation var bra, men Grödig slutade trea förra året och om det är Österrikes tredje bästa lag så måste österrikisk fotboll ha stora problem,” sa han.

Annons

Själv tror jag att allt kommer att handla om försvarsspelet för Malmö FF. Om försvararna lyckas att kontrollera Salzburgs skickliga offensiv med Jonathan Soriano, Alan, Kevin Kampl och Sadio Mané så är otroligt mycket vunnet. Om laget klarar av att ta bort den kvartetten så finns det en chans att ta sig vidare. Men det är inga dåliga spelare så det kommer att bli tufft.

Så här startar MFF: Robin Olsen, Anton Tinnerholm, Erik Johansson, Filip Helander, Ricardinho – Simon Kroon, Markus Halsti, Enock Kofi Adu, Emil Forsberg – Isaac Kiese Thelin, Markus Rosenberg.

Elvan är ganska väntad med tanke på att det är samma lag som startade i hemmamötet med Sparta Prag.

Tre fulla kylskåp med Red Bull i pressrummet och om det blir ett Fotbollskanalen On Tour ska ni få reda på vilken svensk spelare som blev beroende av den drycken. Men kollega Pickelner har “problem med tekniken” så vi får se hur det blir med programmet. Kanske spelar vi in det på en alptopp i morgon. Får se vad Pickelner säger.

Annons

Bild 001
Markus Rosenberg och Åge Hareide på presskonferensen.

Bild 002
Malmö FF tränar på Red Bull Arena.

Bild 003
Red Bull i pressrummet.

Bild 004
Kollega Pickelner fick “problem med tekniken” och blev kvar längst av alla i pressrummet.

Publicerad 2014-08-18 20:37

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto