Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Forsberg och Rosenberg borde vara högaktuella för Hamrén

Sundbergs blogg

Ibland går det undan, inte bara på fotbollsplanen utan även på pressläktaren. Hade en helt färdigskriven krönika/blogg färdig och var redo att publicera den, men då gjorde Emil Forsberg 2-1 och det var bara att vräka den i papperskorgen och skriva en ny.

Fotboll är allt bra märkligt ibland och Malmö FF lär vara väldigt nöjda över att åka hem med 1-2 sett till hur matchen såg ut. För Red Bull Salzburg var bra och skapade en hel del chanser. Jonathan Soriano prickade stolpen och ribban och Kevin Kampl borde ha gjort 3-0 om det inte vore för kämpen Filip Helander.

Nu blev det 2-1 och den här matchen lever i allra högsta grad. Det ska bli väldigt intressant att se returen och ett kokande Swedbank Stadion är en helt annan sak än bortaplan i Salzburg.

***

Startade den här dagen med att åka ner till hotellets reception och be en vänlig människa att översätta vad tidningarna skrev om gårdagens match och allt handlade så klart om att det blir en tuff retur för Salzburg med tanke på Forsbergs sena mål. ”Det kom som en chock och det gjorde ont att se bollen gå in i mål”, sa tränaren Adolf Hütter.

Annons

Sex gånger har Red Bull Salzburg missat att ta sig till gruppspel i Champions League och det är klart att det finns med i tankarna nu när laget ska resa till Malmö. Men kommer Red Bull att spela mer defensivt nu för att försvara sin 2-1-ledning? Aldrig. Salzburg är ett offensivt lag och spelar alltid med en väldigt hög press. Så kommer laget att vilja spela i Malmö också. Österrikarna kan inte spela på ett annat sätt och det finns inte en chans att det blir mer defensivt nu.

***

Träffade Erik Hamrén utanför Red Bull Arena. På tisdag tar han ut den svenska EM-kvaltruppen som ska möta Estland i en träningsmatch och sedan fyra dagar senare Österrike i kvalet. Av spelarna han såg i Salzburg borde Emil Forsberg och Markus Rosenberg vara högaktuella. Att förbundskaptenen åkte till Salzburg betyder givetvis att han funderar på att ta ut någon MFF-spelare, annars hade han nog åkt till Köpenhamn och spanat in Per Nilsson, Pierre Bengtsson och Mikael Antonsson.

Annons

Forsberg har varit glödhet och imponerat i såväl allsvenskan som i Europa där det har blivit viktiga mål mot Sparta Prag och Red Bull Salzburg. Han levererar mot europeiska lag och med tanke på att Alexander Kacaniklic är utanför Fulhams trupp så borde ”Foppa” ha stor chans att bli uttagen i landslaget.

Rosenberg är också het, även om han missade två stora chanser mot Salzburg. Tio mål och lika många assist i allsvenskan imponerar. Det som talar för honom är just att formen är bra, att han levererat under en längre tid och att de andra svenska anfallarna inte är superheta. Dessutom är det ju osäkert om Zlatan Ibrahimovic kan spela på grund av sin skada. Det som talar emot Rosenberg är att han är 32 år och fyller 34 när EM spelas.

***

Det går, som sagt, undan ibland. Femton minuter innan avspark i Salzburg fick jag höra att AIK:s mittback Alexander Milosevic är på väg till Genoa. Representanter från Serie A-klubben är i Stockholm för förhandlingar och en flytt är nära.

Annons

AIK har gjort en del pengar under det här transferfönstret efter försäljningar av Robin Quaison till Palermo (20 miljoner) och Eero Markkanen till Real Madrid (35 miljoner om allt i avtalet slår in). Nu är klubben alltså på väg att sälja Milosevic och det känns inte som att han är den sista spelaren som lämnar i det här fönstret.

Publicerad 2014-08-20 12:34

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto