Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Om MFF:s elva och landslagstruppen

Sundbergs blogg

Är på plats i Malmö inför onsdagens Champions League-rysare mot Red Bull Salzburg. I morgon tränar MFF klockan 10:30 och den första kvarten är öppen för media. Därefter är det presskonferens med Åge Hareide och Emil Forsberg.

I dag var hela träningen stängd men fick ändå höra vilken elva Åge Hareide matchade. Återstår att se om det blir den på onsdag.

14:00 i morgon har förbundskapten Erik Hamrén presskonferens på Friends Arena i Solna och då ska han ta ut truppen till landskamperna mot Estland och Österrike. När det är klart kommer jag, Anders Andersson och Johan Anderberg att spela in Fotbollskanalen On Tour i Malmö där vi ska prata om MFF:s CL-match och landslagstruppen.

Får se om det finns någon eller några landslagsspelare nere i Malmö då. För Markus Rosenberg och Emil Forsberg är högaktuella och borde bli uttagna. Båda är glödheta och har levererat i såväl allsvenskan som ute i Europa.

Annons

Marcus Berg och Rasmus Elm är inte tillgängliga. Intressant att se om Hamrén fortsätter med Mikael Antonsson och Per Nilsson som mittbackar nu när de har flyttat till FC Köpenhamn. Antonsson har startat i de tio senaste landskamperna och duon startade i de fyra sista VM-kvalmatcherna och i båda playoffmötena med Portugal. Därefter fick de spela i varsin halvlek när Hamrén testade nytt mot Turkiet, och i de senaste matcherna, mot Danmark och Belgien, var Nilsson skadad.

Då startade Krasnodars Andreas Granqvist och mot Turkiet bildade Twentes lagkapten Rasmus Bengtsson mittlås tillsammans med Antonsson. Båda byttes ut efter första halvlek, inte så jobbigt för “Anton” som ju varit ordinarie i många matcher innan men inte helt tacksamt för Bengtsson att “få chansen” i en halvlek, och det i den första borta mot Turkiet.

Annons

Pratade med en landslagsspelare i dag om trupputtagningen, intervju dyker upp inom kort här på Fotbollskanalen, och han tyckte att MFF-duon Rosenberg/Forsberg borde komma med i truppen. Intressant att se om Hamrén tycker samma sak. Det som kanske talar emot för Rosenberg är att han är 32 år och blir 34 när EM spelas, men då kan man ju till exempel kolla på Mikael Antonsson som är ett år äldre, eller Kim Källström som är lika gammal.

Så här tycker jag att truppen borde se ut:

Målvakter: Andreas Isaksson, Johan Dahlin, Kristoffer Nordfeldt.

Försvarare: Mikael Lustig, Mattias Johansson, Rasmus Bengtsson, Per Nilsson, Jonas Olsson, Mikael Antonsson, Martin Olsson, Oscar Wendt.

Mittfältare: Sebastian Larsson, Kim Källström, Albin Ekdal, Emil Forsberg, Alexander Kacaniklic, Oscar Hiljemark, Jimmy Durmaz, Pontus Wernbloom.

Annons

Anfallare: Zlatan Ibrahimovic, Ola Toivonen, Muamer Tankovic, Branimir Hrgota, Markus Rosenberg.

Funderade länge på Pontus Jansson, men svårt att veta hur han står sig nu när det inte har gått någon match i Serie A. Men han borde vara högaktuell längre fram. Samma sak gäller Robin Quaison som Palermo köpte för 20 miljoner. Det ska bli väldigt spännande att se vad han kan göra i Italien.

Publicerad 2014-08-25 19:13

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto