Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

MFF-taktik och tre nya landslagsspelare

Sundbergs blogg

Emil Forsberg, Nabil Bahoui och Branimir Hrgota är nya i Erik Hamréns landslagstrupp. Gillar att den trion är med, det är välförtjänt. Plötsligt har Sverige fyra kantspelare som kan utmana och slå ut sin motståndare. Däremot känns det något tunt att bara tre centrala mittfältare är uttagna. Kim Källström har gått bra i Ryssland och lär vara given tillsammans med Albin Ekdal. Det betyder att Pontus Wernbloom är förbundskaptenens tredjealternativ.

Åt lunch och kollade Hamréns presskonferens via telefonen inne på O’learys vid Swedbank Stadion. Nästan samtidigt som förbundskaptenen berättade att han tagit ut Emil Forsberg så klev mittfältaren in på restaurangen. Man kan väl lugnt säga att han var glad: “Jag visste ingenting. Plötsligt öste det in sms i telefonen och då fattade jag att jag kommit med i landslaget. Fantastiskt kul såklart,” sa Forsberg som sedan var med när vi spelade in Fotbollskanalen On Tour.

Där pratade vi om landslagstruppen och om tankarna inför Malmös match mot Salzburg. Både jag och “Foppa” tror på 1-0 i morgon. Min målskytt är Markus Rosenberg, han tror på Isaac Kiese-Thelin.

Annons

Sedan ner till Lilla Torg för intervju med en annan MFF-spelare. Artikeln publiceras i morgon.

***

I dag var MFF:s träning öppen i 15 minuter innan media tvingades ner i pressrummet. Men hörde att laget, precis som under måndagens stängda träning, körde med följande uppställning: Robin Olsen – Anton Tinnerholm, Erik Johansson, Filip Helander, Pa Konaté – Markus Halsti – Enoch Kofi Adu, Magnus Eriksson, Emil Forsberg – Isaac Kiese-Thelin, Markus Rosenberg.

Tidigare har Halsti och Adu spelat som “sittande mittfältare”, men vad jag hör kommer Halsti att sköta den uppgiften själv mot Salzburg. Framför honom ligger Adu och Magnus Eriksson, och Forsberg till vänster. Man kommer alltså att släppa lite på högerkanten, men tanken är att Kiese-Thelin ska täcka upp en del där.

Annons

Spännande om det blir så här i morgon och jag tror att Magnus Eriksson är ett bra val nu när MFF måste framåt. I bortamatchen hade Malmö flera kontringslägen när Rosenberg låg ensam mot en motståndare, men den sista passningen blev oftast för kort. Det kommer att finnas ytor för Eriksson som kan tillföra en del med att hitta in bakom bortalagets försvarare.

På presskonferensen fick Åge Hareide beskedet att Salzburgs stjärna Sadio Mané missar morgondagens match. MFF-tränaren försökte spela ganska oberörd men det var tydligt att han blev väldigt glad. Lätt att förstå eftersom Mané är en av Salzburgs bästa spelare som håller till på just den kanten som Malmö ska släppa lite på.

***

U21-landslagets förbundskapten Håkan Ericson tog också ut sin trupp i dag, som ska EM-kvala mot Grekland och Turkiet. Kul att Sam Larsson och Simon Gustafson kom med, men saknar Robin Quaison och Kristoffer Peterson.

Annons

Nabil Bahoui är välförtjänt med i A-landslaget, men om han är det då känns det märkligt att inte Quaison platsar i U21. Serie A-klubben Palermo köpte mittfältaren för 20 miljoner kronor och där har han fått spela en hel del på försäsongen. Klart att han ska vara med i U21-landslaget.

Samma sak gäller Peterson som levererade poäng under den senaste U21-samlingen och som sedan fick speltid i Liverpools A-lag, mot Milan, Manchester City och Manchester United, och som gjorde mål mot Bröndby. Nu är han på väg att köpas loss av holländska Utrecht.

Publicerad 2014-08-26 17:25

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto