Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Eriksson viktig för MFF - och trist med Quaison och Ghana

Sundbergs blogg

Simon Kroon. Bara en enda allsvensk match från start med Rikard Norling som tränare förra året. Startspelare under försäsongen med Åge Hareide. Sedan frysboxen. Då gick ha in på sportchefen Daniel Anderssons kontor och bad om en utlåning. Det var nära Halmstad men plötsligt ändrade sig Hareide och gav mittfältaren speltid igen. Och med facit i hand är nog Kroon ganska nöjd med att han stannade kvar i MFF. För det var nog roligare att starta i hemmamatchen mot Sparta Prag och i bortamötet med Salzburg än vad det skulle ha varit att kämpa om att hänga kvar i allsvenskan med Halmstad.

Tog en kaffe med Kroon på Lilla Torg i Malmö och pratade en del om hur det här året har varit. Resultatet går att läsa här. Kroon dök upp med en leopardmönstrad skjorta, håret uppsatt i en liten tofs och ett par runda farliga solglasögon. Beställde en kopp med bryggkaffe innan han bland annat passade på att skicka en passning till Sveriges 1500-meterslöpare som inte klarar av att slå hans pappas svenska rekord.

***

Spelade under gårdagen in Fotbollskanalen On Tour med Johan Anderberg, Anders Andersson och nyblivne landslagsspelaren Emil Forsberg. “Foppa” hade precis fått reda på att han ska vara med i EM-kvaltruppen.

Annons

I dag ställde Fredrik Lindstrand, som jobbar på City och Sydsvenskan, upp på att snacka Malmö FF inför mötet med Salzburg. Vi spelade in med min telefon och det blev en del svordomar innan tekniken fungerade. Men det blev fem minuters prat om startelvan, vad Magnus Eriksson kan betyda, om andra klubbars fans ska hålla på MFF i kväll och vad det egentligen var som smällde utanför Salzburgs spelarhotell i natt.
[youtubeplay id=”WOGgFLRGouo” size=”medium”]

Det blir ett till Fotbollskanalen On Tour innan avspark. Vid 19:00 kommer ett avsnitt upp här på Fotbollskanalen.se och då är Eddie Gustafsson med. Ni vet han som är större än Mozart i Salzburg.

***

Robin Quaison är alltså nästa spelare som är på väg att välja bort spel i det svenska landslaget. Ghana är på väg att lägga beslag på den förre AIK-mittfältaren som nu är i Palermo. Riktigt trist om det blir så för Quaison är en stor talang som kan bli väldigt bra. Tänk vad surt om Sverige går miste om 20-åringen och om han sedan imponerar i Serie A.

Annons

Hörde rykten om Robin Quaison och Ghana för flera månader sedan, men fick inte loss grejen då. Nu har kollega Matteoni gjort artikel om att mittfältaren kan nobba Sverige.

Miiko Albornoz var den senaste spelaren som valde bort Blågult och kort därefter var han med Chile i VM. Klart att det är oroväckande att stora talanger som har fostrats i svenska klubb- och landslag sedan hamnar i andra landslag.

Tycker att Robin Quaison borde vara given i ett svenskt U21-landslag. Han är bättre än till exempel Simon Kroon, Simon Tibbling och Abdul Khalili, för att ta några exempel. Quaison har till och med varit med i Erik Hamréns två senaste januaritrupper.

Publicerad 2014-08-27 16:43

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto