Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Här är MFF:s drömlottning

Sundbergs blogg

Dagen efter bragden på Swedbank Stadion. Pratade precis med Daniel Andersson som är på plats i Frankrike för kvällens lottning. Sportchefen ville inte säga vilka lag han hoppas få möta. “Det finns roliga lag och sedan lag som känns mindre bra där vi har en sportslig chans”.

Det har han ju rätt i. Tänkte spekulera lite här vilka lag MFF borde hoppas på. Så här är seedningsgrupperna:

Seedningsgrupp 1: Real Madrid, Barcelona, Bayern München, Chelsea, Benfica, Atlético Madrid, Porto, Arsenal.

Seedningsgrupp 2: Schalke 04, Dortmund, Juventus, Paris SG, Shakhtar Donetsk, Basel, Zenit, Manchester City.

Seedningsgrupp3: Olympiakos, CSKA Moskva, Ajax, Liverpool, Sporting, Galatasaray, Leverkusen, Roma.

Bra för ekonomin att få möta Real Madrid, PSG och Liverpool? Ja, det är klart, men tror att MFF:s ekonomi kommer att må lika bra av att lottas mot Porto, Basel och Ajax.

Swedbank Stadion kommer att vara fullsatt vilket lag som än kommer dit för att spela mot Malmö FF i Champions League. Därför är det viktigaste att ta poäng eftersom det ger bra bonusar.

Annons

Porto slutade trea i den portugisiska ligan, sex poäng efter Sporting och tretton efter Benfica. Laget känns svagast i sin seedningsgrupp, snäppet sämre än Benfica. Inför den här säsongen har laget bland annat tappat Fernando och Mangala till Manchester City, Otamendi till Valencia och Defour till Anderlecht. Chansen till MFF-poäng är givetvis större än vad den är mot lag som Real Madrid, Bayern München och Barcelona.

Basel vann ligan i Schweiz och leder även nu efter sex omgångar, fem segrar och en oavgjord. Målvakten Sommer har flyttat till Mönchengladbach och Stocker till Hertha Berlin. In har målvakten Vaclik från Sparta Prag och försvararen Walter Samuel från Inter kommit. Basel känns som en drömlottning. MFF åker hellre till Schweiz än till Ukraina eller Ryssland för möte mot Shakhtar Donetsk eller Zenit.

Annons

Ajax vann den holländska ligan men i år är man trea efter tre omgångar, två segrar och en förlust (1-3 mot PSV). De Jong har flyttat till Newcastle och man har bland annat värvat anfallstalangen Zivkovic, 17, från Groningen. Får Malmö FF möta Ajax så ska man jubla för där finns en jättechans att hämta poäng. Förra säsongen åkte laget ur Europa League efter 1-6 mot Salzburg som MFF besegrade i går.

Leverkusen slog ut FC Köpenhamn med 7-2 och känns som en svår uppgift, Olympiakos är också ett svårt lag som vann sin liga med hela 17 poäng för PAOK och som även besegrade Manchester United med 2-0 på hemmaplan.

CSKA Moskva känns som det näst svagaste laget i den här seedningsgruppen. Laget ligger sjua i sin liga med tre segrar och två förluster. För två år sedan åkte man ur Europa League efter 1-2 mot AIK.

Annons
Publicerad 2014-08-28 12:49

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto