Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bahoui kan spela sig in i EM-kvalets startelva

Sundbergs blogg

Mikael Lustig är skadad, nu har Nabil Bahoui ett jätteläge att få spela från start i måndagens EM-kvalmatch mot Österrike. När Lustig har saknats har Sebastian Larsson gått ner som högerback, därför är det förvånande om det inte blir så i Wien. Då är frågan vem som får platsen framför?

Johan Elmander lär vara aktuell, men han har haft det jobbigt vid sidan av planen och har därför inte spelat jättemycket med Bröndby, senaste ligamatchen var hans första från start.

Mot Estland får Nabil Bahoui chansen från start. Tar 23-åringen den är det stor chans att han går rakt in i startelvan i EM-kvalet.

Bahoui har varit väldigt bra i allsvenskan och gjort åtta mål och fem assist för AIK. Förutsättningarna för att klara en högre nivå finns. Han har bra fysik, teknik, speed och mod.

Mittfältaren var med på landslagets januariturné där han var en av de bästa spelarna och han trivs bra i en ytterroll i ett 4-3-3-system som landslaget nu har gått över till. Så, om Bahoui tar chansen mot Estland så lär han starta mot Österrike.

Annons

***

Med Lustig borta känns det märkligt att Alexander Kacaniklic är petad. Säga vad man vill om 23-åringens senaste landskamper, men det känns ändå tveksamt att han inte ens får en plats i truppen. Han går alltså från att ha varit given från start under hela VM-kvalet till att inte ens få en plats i truppen nu när EM-kvalet drar igång.

Den största anledningen till att mittfältaren inte är med är att han knappt fick spela i Fulham. Kacaniklic fick 23 minuter i The Championship innan han i veckan lånades ut till FC Köpenhamn.

Då går Emil Forsberg och Nabil Bahoui före. Jag gillar verkligen duon och tycker att det är bra att de är med i landslaget, men är båda bättre än Kacaniklic? Tror nog att Kacaniklic också hade gjort det ganska bra i allsvenskan.

Det vänder snabbt, fråga Kim Källström som var i samma sits för ett år sedan då han ratades av Hamrén, trots att han tidigare hade startat på det centrala mittfältet. Från startelvan till att inte ens få en plats på bänken. Minns att Oscar Hiljemark (som inte är med nu) kallades in som reserv i stället för Källström. Några månader senare värvade Arsenal den svenske mittfältaren. Nu är Källström, som gör det bra i Spartak Moskva, given i landslaget igen.

Annons

***

Håll ögonen på mot Estland:

Nabil Bahoui och Emil Forsberg som spelar från start, och den tredje debutanten Branimir Hrgota som är lovad speltid.
Bahoui har, som sagt, chans att spela sig in i startelvan mot Österrike.
Forsberg har imponerat stort i MFF i både allsvenskan och i Europa. Gör han en bra match mot Estland så konkurrerar han på allvar med Jimmy Durmaz.
Hrgota öser in mål i Tyskland. Tar han chansen i landslaget?

Det nya spelsystemet. Det fungerade dåligt mot Danmark, lite bättre mot Belgien. Hur går det mot ett sämre motstånd?

Vem tar djupledslöpningar när Zlatan Ibrahimovic är ensam spets och när han inte har en Marcus Berg eller Johan Elmander bredvid sig? Det fungerade dåligt mot Danmark och Belgien. Nu får Bahoui och Forsberg chansen från start och kanske blir djupledsspelet bättre?

Annons
Publicerad 2014-09-04 11:50

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto