Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

På plats i Wien - så tror jag Hamrén tänker

Sundbergs blogg

Har landat i Wien och är på väg till Ernst Happel-Stadion för träning och intervjuer med Österrike. Det är tur att det är så roligt att jobba, annars hade man nog varit trött i dag.

 

21:40 blåste domaren av gårdagens match mot Estland.

 

21:54 kom den första spelaren (Albin Ekdal) ut till intervju.

 

22:56 kom den sista spelaren (Jimmy Durmaz) ut till intervju. Förutom honom och Ekdal hade det blivit intervjuer med Andreas Granqvist, Mikael Antonsson, Sebastian Larsson, Kim Källström, Nabil Bahoui, Emil Forsberg, Zlatan Ibrahimovic och Branimir Hrgota.

 

00:05 var alla artiklar klara och det var dags att åka hem.

 

00:30 hemma.

 

04:40 var det dags att gå upp för att åka till Wien. Bagarväckning.

 

Matchen mot Estland gav inte många svar. Motståndet var dåligt och Sverige gjorde en helt okej första halvlek. Då stod det 2-0, Zlatan hade slagit det svenska målrekordet och matchen var avgjord.

Annons

 

Debutanterna Nabil Bahoui och Emil Forsberg tog för sig och var bra. Det blev inte alls samma bolltrampande som när till exempel Alexander Kacaniklic eller Erkan Zengin spelar. Det var snabbt, modigt och båda vågade utmana, gå på genombrott och hittade fina kombinationer.

 

Chansen till spel mot Österrike minskade inte, framför allt inte för Bahoui som fick mest speltid av debutanterna och som gjorde en väldigt bra match. Dessutom känns det öppet om vem som lägger beslag på en av kanterna, för Erik Hamrén vill nog ha Jimmy Durmaz på en kant.

 

Branimir Hrgota var inte lika lyckad som de andra debutanterna och det ska nog mycket till om han får speltid mot Österrike. Men visst, han fick spela i den andra halvleken som var avslagen och ryckig efter alla byten.

 

Det känns som att Hamrén har bestämt sig för vilka som spelar i backlinjen på måndag: Bengtsson, Granqvist, Antonsson, Olsson.

Annons

 

För mig är Martin Olsson given som vänsterback, men sedan är jag inte övertygad. Estland skapade några luriga lägen och ett bättre lag hade straffat Sverige. Hade också spelat med Granqvist, men är mer osäker på Antonsson. Det är inte Hamrén: Antonsson är förbundskaptenens förstaval och mot Estland gjorde han sin elfte raka landskamp från start.

 

Sebastian Larsson har alltid spelat högerback när Mikael Lustig har saknats, men mot Estland fick “Seb” 90 minuter på det centrala mittfältet samtidigt som Pierre Bengtsson spelade större delen av matchen som högerback (han flyttade över i slutet). Därför skulle det förvåna om det inte ser likadant ut mot Österrike.

 

På mittfältet känns Albin Ekdal och Kim Källström givna.

 

De här platserna känns givna:

Isaksson – XX, Granqvist, Antonsson, Olsson – Ekdal, Källström, XX – Durmaz, Ibrahimovic, XX

Annons

 

Så här tror jag att det blir:

Isaksson – Bengtsson, Granqvist, Antonsson, Olsson – Ekdal, Källström, Larsson – Durmaz, Ibrahimovic, Bahoui

 

Ser helst en högerfotad högerback. Då skulle det bli Larsson, men frågan är om Sverige har material för att spela med tre centrala mittfältare då? Wernbloom är ett alternativ, visst i en bortamatch mot Österrike men tror ändå inte att han är aktuell för att starta.

Publicerad 2014-09-05 09:23

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto