Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rapport efter Österrikes träningar - alla spelare friska

Sundbergs blogg

Österrikes landslag kör en annorlunda uppladdning om man jämför med Sverige som spelade match bara fyra dagar innan EM-kvalet. Österrike samlades en vecka innan det kommande mötet med Blågult men har valt att inte köra ett genrep. I stället är det träningar som gäller. I dag hade laget två pass, en stängd träning 10:00 och en som media kunde titta på i en kvart, som började 17:00.

Ett liknande upplägg hade Österrike inför VM-kvalmatcherna mot Sverige och Tyskland.

Pratade med en österrikisk reporter – efter fredagens träningar på Ernst-Happel-Stadion – som har bra insyn i landslaget och han berättade att alla var med på båda passen, inga skador alltså. Det betyder att Martin Harnik och Sebastian Prödl, som har varit småskadade, är friska.

Den enda motgången är att Veli Kavlak skadade ljumsken i Besiktas match mot Loret Sadiku och “Abbe” Khalilis Mersin vilket gör att han inte är tillgänglig. Annars hade mittfältaren troligtvis startat mot Sverige.

Efter fredagens första träning var Martin Hinteregger, Stefan Ilsanker, Julian Baumgartlinger och Lukas Hinterseer tillgängliga för intervjuer och det mesta handlade såklart om Zlatan Ibrahimovic. Spelarna var nöjda över att svensken har slagit målrekordet och hoppas att han inte är lika hungrig på måndag. Baumgartlinger ville tona ner Zlatans betydelse för Sverige med att det finns andra spelare som också är viktiga, som Kacaniklic, Elmander och Källström.

Annons

Pratade även med en från det österrikiska förbundet som berättade att matchen mot Sverige är utsåld, 48 500. Så räkna med ett rejält tryck.

Lite sömn och mat är ingen bra kombination. Höll på att tappa det helt i förmiddags efter en tidig resa till Wien. En vakt från Securitas vägrade först att släppa in mig på Ernst-Happel-Stadion med motiveringen att jag kanske inte var en journalist som ville in och göra intervjuer med fyra spelare från Österrikes landslag. Man kan väl säga att det uppstod en diskussion. Frågade om hon trodde att det var för skojs skull som jag gått upp hemma i Stockholm 04:40, flugit till Wien någon timme senare och nu ville in på arenan två timmar innan spelarna skulle komma.

Stökig start, men efter jobb, sömn och en rejäl wienerschnitzel är humöret återigen på topp.

I morgon är det presskonferens med Robert Almer (Hannover), Sebastian Prödl (Werder Bremen) och Marc Janko (Sydney).

Annons

Kul att U21-landslaget besegrade Grekland med 3-0. Hyfsat mål av John Guidetti och starkt av Isaac Kiese Thelin att komma in och göra 2-0 och 3-0.

Publicerad 2014-09-05 20:22

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto