Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Förvånande om inte MFF tar guld

Sundbergs blogg

MALMÖ. Malmö FF var tre minuter ifrån att vara väldigt, väldigt nära SM-guldet.
Men en Mikael Dahlberg-nick gjorde att matchen slutade 1-1.
Med sex omgångar kvar leder MFF allsvenskan med sex poäng och det skulle förvåna om man inte blir mästare igen.

Enligt Åge Hareide har Malmö FF säkrat guldet, men det är klart att det inte är avgjort innan “den feta damen sjunger”. Men visst är det nära.

Med sex omgångar kvar leder MFF allsvenskan med sex poäng före AIK, som på söndagen förlorade med 0-1 mot Halmstad. Om två veckor möts ettan och tvåan på Friends Arena och som det är nu är AIK piskat att vinna.

Vi bänkade oss på Swedbank Stadion för att titta på ett derby mellan rivalerna Malmö FF och Helsingborgs IF, men någon intensitet, kamp, tryck eller de där andra sakerna som det brukar handla om i sådana matcher fick vi inte se. Inte förrän i den 85:e minuten.

Annons

Då satte Markus Rosenberg 1-0 efter en perfekt framspelning av Isaac Kiese Thelin och för första gången under derbyt kokade arenan. Hemmaspelarna och fansen trodde nog att det var guldmålet och att matchen var avgjord – då var laget åtta poäng före AIK och tio före Elfsborg.

Men då vaknade även HIF till liv. Efter att ha fokuserat på ett lågt och bra försvarsspel vågade man chansa framåt – och det gav utdelning direkt. Jordan Larsson placerade bollen på Mikael Dahlbergs huvud och så slutade matchen 1-1.

Den första halvleken var jämn, men i den andra tog MFF över och tryckte på mer och mer ju längre matchen gick. HIF kämpade tappert för att få med sig en viktig poäng, vilket man alltså lyckades med.

Med Markus Halsti avstängd valde MFF att bara spela med Enoch Kofi Adu som sittande mittfältare, med Magnus Eriksson framför. Det var inget lyckat drag för laget klarade inte av att kontrollera det centrala mittfältet. Kanske berodde det på att Isaac Kiese Thelin vann det mesta i luften och att man därför gärna ville hitta honom med långa bollar?

Annons

Vänsterkanten var bra. Emil Forsberg stod för några bra prestationer och bakom sig hade han Pa Konaté som gjorde en bra match.

Starkt av Helsingborg utan David Accam att ta en poäng mot MFF och viktigt i bottenstriden där man nu är sex poäng före IFK Norrköping som är på kvalplats.

Med sex omgångar kvar är Malmö FF sex poäng före AIK och åtta före Elfsborg. Efter matchen var de flesta övertygade om att MFF tar SM-guld. HIF-tränaren Roar Hansen var helt säker. Markus Rosenberg och Åge Hareide väldigt hoppfulla och så gott som säkra.

Det är klart att det är nära och det skulle förvåna om guldet hamnar någon annanstans än i Malmö, speciellt med tanke på AIK:s svaga form, men samtidigt måste man tänka på att MFF ska möta AIK på bortaplan och Elfsborg hemma. Så den där feta damen väntar nog några dagar till innan hon tar ton.

Annons
Publicerad 2014-09-21 21:57

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto