Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Snack om säkrat guld - kan bli press på Hareide efter derbyt

Sundbergs blogg

På väg till Malmö efter lite grekisk semester. Intressant med Skånederby där MFF kan säkra SM-guldet, enligt Åge Hareide. Tränaren menar att hans lag inte tappar ett fempoängsförsprång på sex omgångar.

Visst, han kan få rätt, men tror att det mest är för att lägga fokus på matchen och inte tänka på Champions League och annat.

I dag spelar även tvåan AIK mot Halmstad och om HBK tar poäng samtidigt som MFF vinner så tror jag mer på att allsvenskan kan vara avgjord.

Sju eller åtta poäng på sex omgångar känns tufft att ta in på Malmö FF, men samtidigt ska lagen mötas på Friends Arena.

I Skånederbyt kommer MFF till spel utan avstängde Markus Halsti vilket är ett avbräck, men värre är det för HIF som tvingas klara sig utan David Accam som också är avstängd. Otroligt tufft för Helsingborg att inte ha med sin bästa och viktigaste spelare. Accam har gjort fjorton mål och tre assist på tjugo matcher och det säger såklart en hel del om hans betydelse för laget. Därför skulle det imponera om Helsingborg åker till Malmö och tar poäng.

Annons

Det känns som att MFF tar tre poäng och det skulle betyda press på Åge Hareide efter uttalandet om att SM-guldet är klart.

MFF har kvar att möta: Helsingborg H, Halmstad B, Mjällby H, AIK B, Elfsborg H, BP H, Åtvidaberg B.

Så här startar Malmö FF – en förändring jämfört med matchen mot Juventus, Halsti ut – Kroon in:

Robin Olsen – Anton Tinnerholm, Erik Johansson, Filip Helander, Pa Konate – Simon Kroon, Magnus Eriksson, Enock Kofi Adu, Emil Forsberg – Markus Rosenberg, Isaac Kiese Thelin.

Helsingborg, enligt HD: Pär Hansson – Emil Krafth, Peter Larsson, Jesper Björkman, Jere Uronen – Mattias Lindström, Victor Palsson, Johan Mårtensson, Christoffer Andersson – Arnor Smarason, Mikael Dahlberg.

***

Brommapojkarna har bara vunnit en enda match och lär åka ur allsvenskan. Och det är inte mycket som imponerar i år. Mot Häcken hade man bara 614 åskådare på Grimsta och det är givetvis en riktigt trist siffra för ett allsvenskt lag.

Annons
Publicerad 2014-09-21 10:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto