Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Letar negativa saker för MFF i guldjakten

Sundbergs blogg

Den som drog igång brandlarmet på hotell i centrala Malmö 05:15 borde avgå. Det var inget kul skämt. Misstänker Lindstrand, före detta lagkamrat i Ljungskile som nu jobbar på Sydsvenskan och City. Han brukar anstränga sig för att reta upp mig.

Man kan ju inte säga att det sprakade om Skånederbyt. Satt och väntade på att det skulle hända något som kunde lyfta matchen, som kunde skapa nerver och tryck.

Vi fick vänta i 85 minuter. Då gjorde Markus Rosenberg 1-0 och jublade för guld.

Målet var fint. Uppspel av Pa Konate, nickskarv Isaac Kiese Thelin och mål av Rosenberg. Just den trion var bra mot Helsingborg så det var inte helt oväntat att målet såg ut som det gjorde.

Men två minuter senare svarade Jordan Larsson för en bra prestation när han satte bollen på Mikael Dahlbergs huvud och så var det 1-1. Tungt för MFF.

Det känns ändå som att Malmö kommer att ta guld. Dels för att laget är tillräckligt bra för att hålla undan sex poäng på sex omgångar, dels för att jagande AIK:s form är svag (0-1 mot Halmstad och 1-3 mot Helsingborg i de två senaste matcherna).

Annons

Om man ska leta negativa saker för MFF så är det:

Att man under den här veckan möter Halmstad borta och Mjällby hemma – de två lag som på söndagen snuvade AIK och Elfsborg på möjligheten att närma sig MFF. Det är två lag som slåss för poäng i bottenstriden. Fyra dagar efter matchen mot Mjällby väntar Olympiakos i Champions League och fyra dagar senare AIK på Friends Arena. Spelschemat är tätt och tufft.

Att Emil Forsberg är avstängd mot Halmstad.

Att MFF:s form inte är den bästa, det har bara blivit sex poäng på de fem senaste matcherna.

Det blir onekligen en spännande vecka där även AIK och Elfsborg möts i Borås. Och där IFK Göteborg möter formstarka Örebro.

***

Det blir mycket fotboll men på torsdag ska det även hinnas med NK:s herrkväll och kanske Elle-event på Topshop. Rutinerat att lägga båda den 25:e.

Annons

***

Det blev en extra lång paus på Friends Arena eftersom taket skulle stängas. Då passade Celso Borges på att twittra ut reklam. Nu vet jag inte om han själv styr sitt konto, men det såg inte bra ut när hans lag låg under med 0-1 mot Halmstad.

***

Sebastian Andersson hade det tungt i Kalmar FF och gjorde bara tre mål på 52 matcher. Men nu har han verkligen fått fart på karriären igen och har gjort fem mål på sju matcher i Djurgården.

Tror att Dif är hyfsat nöjda med att ha blivit av med Erton Fejzullahus höga lön och i stället tagit in en betydligt billigare Sebastian Andersson som levererar minst lika bra.

***

Hammarby öser på och är på väg upp i allsvenskan efter 6-0 mot Syrianska. Då säger tränaren Nanne Bergstrand: “Vete fan om jag följer med då. Frågan är om det är bra för Hammarby att gå upp. Att gå upp för att vara med i bottenstriden det är ju inget, det vete fan om jag följer med på den resan alltså. Vi ska vara färdiga för högre än så när vi går upp hoppas jag.”

Annons

Det känns som ett taktiskt utspel av Nanne. Tror att han vill sätta press på klubben med framtida värvningar och egen förhandling om det blir avancemang till allsvenskan.

Publicerad 2014-09-22 11:05

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto