Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Gerhardsson jämför Fair Play-ligan med Watergate

Sundbergs blogg

Skrev i går om Fair Play-ligan och att klubbarna är väldigt kritiska till poängsystemet. Bloggade även om det och fick en del respons. Tänkte dela med mig av två saker:

En som kallar sig för Gigena kommenterade i bloggen:

“Jag har länge stört mig på Fair play-tävlingen. I omgång 22 vann ÖSK med 3-1 mot Brommapojkarna. ÖSK fick 8,500 poäng och BP fick 8,571 poäng. Inget av lagen fick någon varning, ÖSK vann avsluten med 15-8 och bollinnehavet med 51/49. Var det upplopp på Behrn Arena bland hemmasupportrarna eller vad är det frågan om? ÖSK spelade ett minst lika positivt spel som BP.

Om Fair play-tävlingen ska finnas kvar bör bedömningarna offentliggöras efter varje match. Det är ju faktiskt ett incitament för supportrarna att sköta sig också, eftersom en plats till Europa League kan stå på spel.”

Annons

Häckens supportrar Yellow and Black hörde av sig på Twitter och skickade ett klipp med Peter Gerhardsson inför mötet med AIK. Där får han frågan om vad han förväntar sig mot AIK:

– En barnförbjuden tillställning. Enligt Svenska fotbollsförbundets Fair Play så ligger både vi och AIK i botten och om man ligger i botten i Fair Play så innebär ju det att man för det första inte spelar någon bra fotboll och för det andra är det mycket varningar. Så någonstans är vi lite barnförbjudna på så sätt.

Är du inte med på SvFF:s kriterier för Fair Play-ligan?

– Jag vet inte, men det är väl lite Watergate-grej som man verkligen skulle kunna gräva i och kolla för att det är något som är skumt med det. Men enligt den så kommer det att bli fult, tufft och dålig fotboll.

Publicerad 2014-09-26 10:46

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto