Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Så startar MFF - och fel med Johansson i landslaget

Sundbergs blogg

MALMÖ. Som vi pratade om i Fotbollskanalen On Tour: Det är i den här matchen, hemma mot Olympiakos, som Malmö har störst chans att ta tre poäng. Så känns det på förhand. Visst, det grekiska laget besegrade Atletico Madrid i den första gruppspelsmatchen, men det var på hemmaplan. Borta är en annan sak vilket vi tidigare har sett flera prov på. Och för den delen, Malmö FF är ett bra hemmalag.

Åge Hareide gjorde sitt för att röra om i grytan och det lyckades han med. ”Vi kommer att dominera. Olympiakos kommer att få det tufft. De är sämre på bortaplan. Salzburg är ett bättre lag än Olympiakos”.

Tränaren Michel, mittfältaren Giannis Maniatis och Jimmy Durmaz fick frågor om Hareides citat. Durmaz skrattade mest medan de andra var mer upprörda.

Tror att vi kommer att få se ett Olympiakos som spelar ett lågt försvarsspel och som vill ställa om blixtsnabbt. Så här kommer laget att ställa upp, enligt grekisk media: Roberto – Elabdellaoui, Botia, Abidal, Masuaku – Milivojevic – Maniatis, Kasami – Dominguez – Affelay – Mitroglou

Annons

Så här startar Malmö FF: Olsen – Tinnerholm, Johansson, Helander, Ricardinho – Eriksson, Adu, Halsti, Forsberg – Kiese Thelin, Rosenberg

***

Erik Hamrén tog ut Erik Johansson, 25, i landslagstruppen. Genast startade diskussioner om att MFF-kollegan Filip Helander är bättre och borde gått före Johansson. Tycker att de har varit ganska jämna i år. Men tycker främst att det är helt rätt att Helander ska vara med i U21-landslaget som har två otroligt viktiga matcher mot Frankrike. Där kommer han att vara en viktig spelare, det hade han inte varit i A-landslaget där det hade blivit se och lära.

Däremot är Rasmus Bengtsson, 28, och Pontus Jansson, 23, bättre än Erik Johansson. Därför är uttagningen fel. Bengtsson gör det bra i det holländska topplaget Twente, är smart och har bra fötter, egenskaper som behövs i landslaget. Jansson har varit en viktig spelare i U21-landslaget och dominerade i allsvenskan innan han lämnade för Serie A-laget Torino.

Annons

Johansson har gjort en väldigt bra säsong i Malmö FF men håller honom inte lika högt som Bengtsson och Jansson.

***

Saknar Robin Quaison i U21-landslaget. Han har fått några minuter i Serie A och har egenskaper som kan avgöra en match vilket behövs mot Frankrike.

***

Mattias Johansson tackade nej till U21-landslaget med motiveringen att han känner sig klar med U21 och vill satsa på A-landslaget och klubblaget. Helt rätt att satsa högt, men om man inte blir uttagen av Erik Hamrén så borde det vara en självklarhet att tacka ja när Håkan Ericson kallar för det viktiga mötet med Frankrike.

Jag vet att Mattias Johansson har haft svårt för Håkan Ericson och det är möjligt att nobben är personlig. I så fall känns det fel att sätta sig över det svenska U21-landslaget. Det handlar om två viktiga matcher. Då borde man ställa upp för sina lagkamrater och för svensk fotboll.

Annons
Publicerad 2014-09-30 22:17

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto