Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Grattis, MFF - klasser bättre än andra lagen

Malmö FF är första laget sedan Djurgården 2003 som försvarar ett SM-guld.
Samma år som klubben som första svenska laget på 14 år tog sig till Champions League.

En stor maktdemonstration.

IFK Göteborg och Elfsborg hade chans att skjuta upp Malmö FF:s guldfest, men när de vek ner sig mot IFK Norrköping och Örebro missade inte MFF chansen att fira på Friends Arena. En poäng hade räckt, men Malmö visade återigen att man är Sveriges bästa lag och vann med 3-2.

I den 39:e minuten slog Magnus Eriksson en perfekt frispark. Isaac Kiese Thelin nådde som vanligt högst och nickade in matchens första mål.

Kiese Thelin måste ses som allsvenskans största fynd. Han hade det svårt i IFK Norrköping, värvades till Malmö FF och där har det blivit succé. Och just det, att man har varit väldigt bra på att ersätta sina försäljningar, är en av flera saker som MFF har gjort bra. Där har konkurrenterna en del att lära.

AIK klarade inte av att trycka på för 1-1, i stället var det Malmö FF som ökade på ledningen. Den andra halvleken var bara fem minuter gammal när Magnus Eriksson fick bollen vid straffområdeslinjen och placerade snyggt in 2-0 i Patrik Carlgrens vänstra kryss.

Nabil Bahoui reducerade till 1-2 och kvitterade till 2-2. Men i anfallet efter avgjorde Markus Rosenberg matchen.

Matchen slutade 3-2 till Malmö är allsvenskans och därmed är SM-guldet säkrat. Med tre omgångar kvar är MFF tolv poäng före tvåan IFK Göteborg, tretton före trean Elfsborg och fjorton före fyran AIK.

Att Malmö FF under samma säsong försvarar SM-guldet, något ingen klarat av sedan Djurgården 2003, och har tagit sig till Champions League, som första svenska lag på 14 år, är otroligt imponerande. Speciellt med tanke på att tränaren Åge Hareide, sportchefen Daniel Andersson och vd:n Niclas Carlnén är nya på sina positioner. Och att laget under året har tappat Pontus Jansson och Miiko Albornoz, samt att Guillermo Molins skadade sig och bara var med i elva omgångar, och Simon Thern försvann i början av juli. Dessutom flyttade viktiga duon Jiloan Hamad och Johan Dahlin inför säsongen.

Trots alla förändringar har MFF likt en maskin bara kört på och laget har varit serieledare från start till mål. Åge Hareide har haft en bred trupp som han har roterat framgångsrikt med. Hans taktiska förmåga har imponerat, som i till exempel hemmamatcherna mot Red Bull Salzburg, där han körde med 5-3-2 för att stänga bortalagets centrala uppspel, och senast mot Olympiakos där han stängde en av kanterna.

En annan stor anledning till framgångarna är Markus Rosenberg. Han lämnade Malmö FF 2005 och efter nio år utomlands återvände han inför den här säsongen för att hjälpa sin moderklubb att försvara sitt SM-guld och spela sig in i Champions League – och han är en av tidernas bästa allsvenska värvning, om inte den bästa.

SM-guldet är klart och spelat in laget i CL har han också gjort. Den här säsongen har han gjort 13 mål och 14 assist och mot AIK avgjorde han matchen. I Champions League gjorde han båda målen mot Olympiakos, en seger som innebar nio miljoner kronor till MFF.

Emil Forsberg har haft en fin utveckling och slagit sig in i landslagstruppen. Där är även Erik Johansson med och han har gjort en väldigt bra säsong tillsammans med mittbackskollegan Filip Helander.

Robin Olsen hade knappt någon erfarenhet när han skulle ersätta Johan Dahlin, men den 24-årige målvakten har också imponerat.

Malmö FF har vunnit allsvenskan 2014, man ser ut att göra det med en stor marginal och det är väldigt välförtjänt. Det är bara att säga grattis och inse att MFF just nu är klasser bättre än sina konkurrenter.

Publicerad 2014-10-05 kl 19:29

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons