Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Det måste MFF göra för att ta poäng

MADRID. Förra säsongen charmade Atletico Madrid en hel fotbollsvärld, men en som inte tog del av framfarten var Erik Johansson. Malmö FF:s nyblivne landslagsförsvarare satt på tisdagens presskonferens på Vicente Calderon och berättade att han knappt sett Atletico spela, och spansk media hade svårt att hålla sig för skratt.

ANNONS

Men såg du inte Champions League-finalen?

– Nej, jag gjorde faktiskt inte det. Jag brukar inte titta på fotboll, sa Johansson.

Kan tycka att det är uppfriskande med fotbollsspelare som har andra intressen och mittbacken har fått en genomgång av Åge Hareide och scouten Vito Stavljanin. Men för att vara på den säkra sidan, det här, Erik, är vad du kommer att ställas mot:

Du kommer att ha en hel del dueller mot en stor och stark anfallare som heter Mario Mandžukić. Han och mittfältaren Saul, eller Raul Garcia om han startar, kommer att ge dig fullt upp i luftrummet. För Atletico Madrid är skickliga på inlägg och fasta situationer och i det spelet har laget gjort 16 av säsongens 17 mål.

Gabi är skadad och det ska du vara nöjd med för han har en fin och farlig fot. Det har även Koke, så se upp när han har bollen. Då gäller det att ha koll på motståndarna för de är aggressiva och snabba på att flytta fram spelare.

ANNONS

Förra säsongen vann Atletico Madrid La Liga och den där Champions League-finalen som du inte kollade på slutade 4-1 till Real Madrid efter förlängning. Det stod 1-1 efter 90 minuter.

Atletico Madrid är väldigt bra hemma på Vicente Calderón och där har laget 17 raka matcher utan förlust (15 segrar och 2 oavgjorda) och senast man förlorade var mot Real Madrid i Copa del Rey den 11 februari. Så det är en tuff uppgift, men din tränare Åge Hareide har rätt i att alla sviter spricker förr eller senare och han har även rätt i att Diego Simeone är en fantastisk tränare. Jag tror att du hade tyckt om att spela för honom.

Han tycker om spelare som gör allt för laget och är väldigt bra på att få ut max av sin trupp. Precis som du sa på tisdagens presskonferens: att MFF:s framgångar i Europa har handlat om ett starkt kollektiv. Just det, kollektivet, är även viktigt för Simeone. Och han är skicklig på att få sina spelare att förstå och acceptera sina roller.

ANNONS

Som du förstår blir Atletico en tuff nöt att knäcka på deras hemmaplan, men det är klart att det går att ta poäng. Då gäller det att ni klarar av deras inläggsspel och fasta situationer, att ni, precis som motståndarna, har ett bra kollektiv som gör allt för varandra, att ni vårdar bollen när ni har den så att ni kan andas och flytta fram laget, annars kommer det att bli alldeles för jobbigt – och framför allt att ni tar tillvara på de få chanser ni kommer att få.

Publicerad 2014-10-22 kl 10:03

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto