Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Det ångrar Hareide från förra mötet med Atletico

MALMÖ. Inför Malmö FF:s match i Madrid handlade mycket om snacket om att Atletico gjort 16 av säsongens 17 mål på inlägg och fasta situationer. I 5-0-segern mot MFF kom några till.

Så, nu är det dags för en ny match. Vad har hänt sedan sist?

I helgen besegrade Atletico Madrid Cordoba med 4-2. Hur deras mål kom till? Efter två inlägg och två frisparkar.

1-0: Koke slog en frispark från vänster, nere vid hörnflaggan. Mandzukic gick upp i duell på bortre stolpen, andrabollen hamnade framför fötterna på Griezmann som via en försvarare sköt in matchens första mål.

2-1: Högerbacken Juanfran följde med upp fint i ett anfall, fick bollen nere vid hörnflaggan och satte in den på Griezmanns huvud.

3-1: Koke slog en frispark från vänster, i höjd med straffområdeslinjen ute vid långsidan. Bortalagets målvakt kom ut fel och Mandzukic nickade in bollen i mål.

4-1: Snabbt inkast från vänster till Koke som slog in bollen i straffområdet till Raul Garcia som nickade in 4-1.

***

Efter tio omgångar ligger Atletico Madrid trea i La Liga med 23 poäng, lika många som tvåan Valencia och en efter ettan Real Madrid. Atletico har sju segrar, två oavjorda och en förlust och 19-9 i målskillnad.

I mötet i Madrid saknade hemmalaget Gabi. Det gör man inte nu. Den viktige mittfältaren är tillbaka och satt på måndagens presskonferens och svarade på frågor om hur han ser på hyllningarna från tränaren Diego Simeone.

***

I Madrid gjorde Malmö FF det bra i 20-25 minuter. Försvarsmässigt var det bra i 45 minuter och det stod 0-0 i paus. Men innan domaren blåste av den första halvleken var MFF-spelarna rejält trötta och hemmalaget tryckte på för ett ledningsmål. Då borde Åge Hareide gått ifrån 5-3-2 med målet att stänga mittfältet. Tre mittfältare var minst en för lite mot ett skickligt Atletico och vänsterbacken Ricardinho borde ha fått bättre hjälp.

Det var som att: vi vet att ni gör nästan alla era mål efter inlägg och fasta situationer så det viktigaste för oss är att vinna duellerna i vårt straffområde. Så vi kör med tre mittbackar. Det var viktigare än att stoppa inläggssituationer.

Tror att Hareide ångrar sig för det och justerar det till hemmamatchen. Nu måste MFF vara aggressiva, ligga tätt och störa motståndarna så att de inte får tid på sig att mata in bollar i straffområdet. För Koke och Gabi är alldeles för bra då.

Dessutom är det ju så att om du vill spela 5-3-2 så måste ytterbackar fylla på för att man ska kunna hota en väldigt bra motståndare, annars blir det lite för få spelare i anfallen, för alla tre mittfältarna fyller ju inte på i varje anfall och ger anfallarna understöd.

Publicerad 2014-11-04 kl 10:58

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons