Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Kan bli Sveriges sämsta bortafacit sedan 2002

Sverige gör sex förändringar i startelvan jämfört med den uppställningen man hade mot Montenegro. Så det säger sig själv att det är ett försvagat lag som möter Frankrike i Marseille. Räkna med en tuff match.

Fick höra sent på måndagen att spelarna inte hade fått startelvan men att de trodde på den som nu har presenterats, förutom att de flesta antog att Durmaz skulle få Hamréns förtroende i stället för Zengin. Så här startar alltså Sverige:

Isaksson – Krafth, Jansson, Granqvist, Bengtsson – Larsson, Källström, Kacaniklic – Zengin, Kiese Thelin, Bahoui.

Emil Krafth kom med i truppen när Mikael Lustig skadade sig och Anton Tinnerholm tackade nej. Nu går han alltså rakt in i startelvan och ställs mot Atletico Madrids Antoine Griezmann.

Är nyfiken på att se Pontus Jansson och Isaac Kiese Thelin. Men vem ska Erkan Zengin passa nu när inte Zlatan Ibrahimovic är med?

Sverige har bara vunnit två matcher under hela 2014, hemma mot Estland och Liechtenstein, och om det inte blir seger i kväll så är det första gången sedan 2002 som Blågult inte har vunnit en enda bortamatch på ett helt år.

2014 är bortafacit: 0-2-2.
2002 var bortafacit: 0-6-0.

På förhand är det inte mycket som talar för oavgjort eller seger. För när Erik Hamrén testar nytt och gör sex förändringar så mönstrar Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps en stark startelva. Enligt L’Equipe är det bara två platser som är tveksamma – vem som spelar vänsterback och vilken spelare som tar platsen bredvid Pogba på mittfältet:

Mandanda (Marseille) – Sagna (Manchester City), Varane (Real Madrid), Mangala (Manchester City), Kurzawa (Monaco)/Digne (PSG) – Pogba (Juventus), Guilavogui (Wolfsburg)/Cabaye (PSG) – Valbuena (Dynamo Moskva), Payet (Marseille), Griezmann (Atletico Madrid) – Gignac (Marseille).

Matchen är utsåld. Tre spelare från Marseille får starta på sin hemmaplan och en (Valbuena) plus förbundskapten Deschamps har ett förflutet i klubben och gissa om de vill imponera för hemmapubliken? Frankrike vill verkligen vinna den här matchen och det kan bli åka av.

Det ska bli väldigt spännande att se Frankrikes duktiga mittbackar Varane och Mangala. Kommer även hålla ett extra öga på Pogba.

Finns det inga svagheter hos hemmalaget? Ja, är det en sak som fransk media ifrågasätter så är det fasta situationer. I de fem senaste landskamperna har Frankrike släppt in fyra mål på fasta situationer.

***

John Guidetti lär få speltid mot Frankrike. Det är han värd efter succén i Celtic och på måndagens träning ersatte han Kiese Thelin under spelövningen. Andra byten som gjordes var: Isaksson/Nordfeldt, Jansson/Helander, Bengtsson/Wendt, Källström/Ekdal, Zengin/Durmaz.

Publicerad 2014-11-18 kl 12:31

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons