Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Hur länge är Nanne kung i Kalmar?

Hur länge till är Nanne Bergstrand kung i Kalmar? Han har redan plockat deras assisterande tränare Patrik Hansson, mittfältare Erik Israelsson och mentala coach Anders Friberg. Nu har Hammarby varit på mittbacken Marcus Nilsson och anfallaren Måns Söderqvist. Dessutom ryktas det om talangen Filip Sachpekedis.

Alltid känsligt när tränare lämnar en klubb och vill ha med sig bra spelare och ledare till nya laget. Och det lär ju inte vara omöjligt att locka spelare från Kalmar till en större klubb med tryck runt om som Hammarby.

Känslan är att Hammarby kommer att värva fler spelare från Kalmar FF, och då blir Bajen bättre och Kalmar sämre. Så frågan är hur länge Nanne Bergstrands gata i Kalmar finns kvar?

***

Såg att Tobias Hysén var ute och svingade mot sin kinesiska klubb. Att det är kaos i föreningen och att träningarna är katastrof. Känns som att spelare som flyttar till Kina gör det enbart för cashen och inte för att utvecklas som spelare. Tänk om kritiken handlar om att han och familjen så gärna vill hem att det kanske inte gör något om man skickar en eller ett par kängor till sin klubb. Men det hade inte varit likt Hysén att bråka sig bort från ett lag.

Hysén lär göra en bra vinst om han skulle bryta kontraktet och återvända till IFK Göteborg. Det lär ha trillat in en del pengar på kontot efter ett år i Kina och om han flyttar tillbaka till Göteborg lär han få en saftig sign on och en mindre månadslön och det beror ju på att man betalar mer skatt på en månadslön, precis som det var för Markus Rosenberg när han flyttade till Malmö FF. Han fick mycket pengar i sign on och en ganska liten månadslön.

Hysén är inte den första spelaren som kritiserar fotbollen i Kina. Både Imad Khalili och Mohammed Ali Khan har också gått hårt åt deras liga. Det är synd att bra spelare lämnar allsvenskan för en liga som de ett år senare är så trött på att de vill återvända. Bättre att de stannar kvar då, men förstår att man kan lockas av pengar.

***

Enligt GT vill IFK Göteborg även ha Sebastian Eriksson och Tobias Sana. Gillar att man vill ha tillbaka gamla spelare. Svårt att veta var båda står i dag efter att Eriksson haft stora skadeproblem och Sana varit utfryst i ett par år. Men det är klart att det kan bli väldigt bra.

Eriksson var ju bra innan flytten till Italien och Sana imponerade också i Göteborg för några år sedan. Dessutom behöver Blåvitt ta in en central mittfältare, nu när Jakob Johansson och May Mahlangu har lämnat, och en vänsterytter som kan ersätta Sam Larsson.

Publicerad 2014-11-21 kl 10:51

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons