Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Svag domarinsats - men Juventus vann rättvist

MALMÖ. Sveriges bästa lag skakade om Italiens bästa i 45 minuter.
Men Juventus föll inte utan kavlade upp ärmarna och visade musklerna.
Efter 0-2-förlusten kan MFF glömma CL-slutspel – men hoppet om Europa League lever fortfarande.

Juventus hade sex raka bortamatcher i Champions League utan seger, men inför avspark på Swedbank Stadion var ändå känslan att det italienska storlaget skulle växla upp. De var tvungna att växla upp eftersom de bara låg trea i gruppen och det är ju så typiskt italienskt att vara som bäst när det väl gäller.

Men när domaren Pedro Proenca blåste igång matchen visade Malmö FF samma aggressivitet och skicklighet som de tidigare gjort hemma mot Salzburg, Olympiakos och Atletico Madrid. Fansens tryck gav spelarna energi. MFF förde spelet och var det bästa laget i den första halvleken.

Hemmalaget raderade bort motståndarnas storstjärnor. De centrala mittfältarna Enoch Kofi Adu och Markus Halsti gjorde ännu en bra match i Champions League och målvakten Robin Olsen storspelade, men MFF saknade spets framåt för att såra Juventus på allvar.

Efter den första halvleken levde drömmen om slutspel i Champions League och det var ett skakat Juventus som lämnade planen efter 45 minuter.

Men det var ju det där med typiskt italienskt och bäst när det gäller. Det finns så mycket skicklighet i Juventus som leder Serie A och som har vunnit ligan tre år i rad. Laget växlade upp direkt i den andra halvleken, höjde tempot och pressade tillbaka Malmö FF, och det kunde mycket väl ha rullat iväg ganska snabbt.

I den 49:e minuten kom matchens första mål. Juventus ställde om blixtsnabbt och Erik Johansson hann inte med Fernando Llorente som blev fri, rundade Robin Olsen och rullade in 1-0.

Malmö försökte rycka upp sig för en kvittering men det var lite för mycket slarv i passningsspelet, framför allt genom Ricardinho som återigen gjorde en svag CL-match, så man fick svårt att etablera anfall.

Åge Hareide försökte genom att byta in Pawel Cibicki för att få lite mer speed i anfallet, men i stället för att trycka på så ville domaren synas.

För i den 88:e minuten skulle Erik Johansson haft en frispark när han föll ihop efter en duell, men domaren friade och Carlos Tevez blev fri och avgjorde matchen. Ridå.

Hemmaspelarna protesterade mot domaren som ville synas ännu mer och visade upp ett rött kort till Johansson och ett gult till Markus Rosenberg.

Förstår MFF-spelarnas ilska, domaren var inte bra och han tog för många dåliga beslut som påverkade resultatet och som även påverkar framtiden, men Juventus vann rättvist

Inte alls bra för MFF att tvingas spela utan Erik Johansson i den sista omgången som är otroligt viktig. För även om laget inte kan ta sig till slutspel i Champions League så har man fortfarande chans att nå slutspel i Europa League. Seger borta mot Olympiakos och MFF slutar trea i gruppen.

Publicerad 2014-11-26 kl 23:12

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons