Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rosenberg har en poäng - men MFF gör rätt

Sundbergs blogg

Markus Rosenberg är besviken på Malmö FF. Anfallaren vill ha mer pengar. Skrev om det här för två månader sedan när hans agent var ute i media och gärna berättade om det enorma intresset för anfallaren och att han blir helt nedringd. Det skrevs om klubbar som Valencia och tyska storlag. Nu har vi då fått svart på vitt att det mesta handlade om att sätta press på MFF. Visst, tror säkert att utländska klubbar har visat intresse för Rosenberg, precis som för många andra i Malmö efter den fina säsongen.

Hör att Rosenberg fick ungefär sju miljoner i sign on och en månadslön på omkring 50 000 kronor. Alltså, en stor del i sign on och en ganska låg månadslön vilket beror på att man betalar mer skatt på en månadslön, men en sign on är lika med mer pengar eftersom man bara betalar artistskatt eftersom han flyttade till Sverige. Det är bra pengar för att vara en allsvensk spelare.

Nu har anfallaren fått sin sign on och då vill han alltså lyfta månadslönen, som en belöning för den fina säsongen och för att han flyttade hem inför det här året.

Håller med Markus Rosenberg om att det var stort att återvända till Malmö FF. Spelare av hans kaliber som gör det ska hyllas för det. Han har gjort en väldigt bra säsong och är oerhört värdefull för Malmö FF. Anfallaren gjorde bland annat två mål mot Olympiakos, Salzburg och Sparta Prag.

Annons

Men i slutändan var det hans eget val att återvända. Ingen annans.

Därmed är det inte sagt att han inte ska försöka förhandla upp lönen. Det gör han rätt i för det visar att han är hungrig. Men om anfallaren nu får mer pengar då vill nog andra spelare också håva in mer.

Guillermo Molins återvände ju också till MFF och hans vårsäsong, innan skadan, var fantastiskt bra. Vad skulle han säga om bara Rosenberg fick mer pengar?

Markus Halsti och Ricardinho har utgående avtal och är inte nöjda med sina kontraktsförslag och vad skulle de säga om bara Rosenberg får mer pengar?

Emil Forsberg satte det otroligt viktiga bortamålet mot Salzburg och har under säsongen spelat sig in i landslagets startelva, Robin Olsen har storspelat i både allsvenskan och i Europa vilket gör att både Sverige och Danmark vill ha honom och Filip Helander har också gjort en imponerande säsong som har tagit honom till landslaget. Trion lär vara attraktiv för utländska klubbar och det blir svårt för MFF att behålla sina viktiga spelare om de ser att bara Rosenberg får mer pengar. Om klubben ger Rosenberg en högre lön och sedan kommer Forsberg, Olsen och Helander in på styrelsens kontor och säger: ”Som ni vet är det ju några klubbar som är intresserade, men vi kan tänka oss att stanna, men då vill vi ha mer pengar”, hur agerar MFF då?

Annons

Rosenberg är redan en av de bäst betalda spelarna i allsvenskan och Malmö FF riskerar mer än vad man tjänar på att ge sina spelare mer pengar så länge det inte finns bud på dem. För då blir det problematiskt och det är här som Markus Rosenberg har en poäng. Om en klubb lägger ett bud på en MFF-spelare som har gjort det bra, det kan vara Rosenberg, Forsberg, Olsen eller Helander, då måste MFF kunna kompensera om de vill behålla. Det blir märkligt om klubben säger: ”Vi vet att en bra klubb har lagt ett bud på dig, men vi säljer inte. Du ska vara kvar här, men med samma lön som tidigare.”

Men i Rosenbergs fall så säger han själv att han ska spela kvar i MFF och vad jag hör har det inte funnits några intressanta klubbar som har lagt bud på honom.

Publicerad 2014-12-04 12:13

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto