Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tror inte AIK vet var Bangura står

Sundbergs blogg

Mohamed Bangura är klar för AIK. En mening man inte trodde skulle skrivas den 24 januari 2013 när han efter en tung tid i Celtic återvände till Sverige, men inte till AIK utan till Elfsborg.

Men klubben har förlåtit och efter att ha provtränat är parterna överens om ett kontrakt på två plus ett år. I ett större perspektiv är det givetvis häftigt och bra för AIK att man plockar in en spelare gratis som man en gång sålde för ungefär 20 miljoner.

Bangura var bra 2011, innan flytten till Celtic. Och han var bra när han 2012 återvände till AIK på lån – då gjorde han sex poäng på tio matcher. Speluppfattning och teknik höll hög klass. Om han är lika bra nu så är det en väldigt bra värvning av AIK som behöver offensiv kraft. Kennedy Igboananike har lämnat, Celso Borges kommer att flytta i vinter eller i sommar och Nabil Bahoui lär vara het på marknaden.

Annons

Men det är svårt att veta om Bangura är lika bra nu. Det är ett par år sedan som han levererade. Sejourerna utomlands, i Celtic och Istanbul, misslyckades. Vad hände i Turkiet? Det blev bara åtta matcher (ett mål) i den turkiska andradivisionen innan han lämnade Istanbul – en liga där Kwame Karikari öste in mål i. Och hur är det med knät? Antar att det är bra eftersom AIK tar in honom och med tanke på att kontraktet är på två plus ett år.

AIK hoppas såklart, men tror inte att man är övertygad om Banguras status. Klubben vet att han är bra, men inte hur bra. Därför får 25-åringen, enligt Expressen, ett prestationsbaserat kontrakt där han tjänar mer pengar ju fler matcher och mål han gör. Så, den ekonomiska risken är inte stor för AIK. Bangura kommer gratis och efter allt som har hänt får han nu visa hur gärna han vill spela i klubben. Därför får han ingen hög månadslön.

Annons

Och om det är en sak som är säker så är det att Mohamed Bangura lär vara väldigt sugen på att leverera i AIK-tröjan nu när han är tillbaka. Han måste vinna tillbaka en del fans som inte har glömt övergången till Elfsborg. Så viljan lär finnas och i grunden vet vi att han är en bra spelare.

Publicerad 2014-12-05 13:23

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto