Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Thern kommer göra det bra i Heerenveen

Sundbergs blogg

Simon Thern ser ut att bli nästa svenska spelare som flyttar till Holland. Mittfältaren är överens med Heerenveen som ligger tolva i Eredivisie. Kontraktet går ut med Malmö FF och den 12 december väntar en läkarundersökning i Holland och om allt går som det ska så lämnar han som Bosman.

Gillar Simon Thern och tror att han kommer att göra det bra i Holland. Mittfältaren har förutsättningar för att spela i ett bättre lag än Heerenveen som i dagsläget är sämre än Malmö FF. Förra året var bra och han gjorde 29 av 30 allsvenska matcher när Malmö tog SM-guld.

I år var vårsäsongen också bra men hösten förstördes på grund av en fraktur i vadbenet. Efter det har det blivit lite speltid och det är bara att hoppas att han får ett större förtroende i Heerenveen och att han får igång drivet och det fina tempot med boll som han tidigare har visat.

Simon Thern är 22 år, har gjort fyra säsonger i allsvenskan och är nu Bosman så det är lätt att förstå att han vill ta nästa steg i karriären. I somras besökte han La Liga-laget Elche som visade intresse.

Annons

Mittfältaren har Patrick Mörk som agent men åkte till Elche tillsammans med sin pappa Jonas Thern som jobbar tillsammans med agenten Martin Dahlin. Vad jag hör är det Mörk som gör övergången till Heerenveen, men efter det bryter parterna samarbetet och Simon går över till sin pappa och Dahlin.

I Heerenveen blir Thern lagkamrat med Kristoffer Nordfeldt, Viktor Noring och Sam Larsson.

Publicerad 2014-12-06 09:08

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto