Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Omöjligt uppdrag för Roar Hansen i HIF

Sundbergs blogg

Roar Hansen lämnar Helsingborg och det var väldigt väntat efter att klubben petat sportchefen Jesper Jansson och anställt Henrik Larsson som manager. Förstår att “Henke” vill bygga sitt HIF, men på ett sätt känns det som att klubben brände Roar Hansen.

Inför säsongen 2013 värvade Jesper Jansson Roar Hansen från Öster. Den dåvarande sportchefen hittade en tränare som gjort det väldigt bra i superettan och som han kunde styra över. För det är klart att Jesper Jansson hade på känn att det kunde gå som det nu har gått med ekonomin, och det är lika klart att Roar Hansen inte hade en aning om detta när han skrev på.

Till en början hade Hansen några kvalitetsspelare i HIF och då ledde laget allsvenskan fram till den 20:e omgången och spelade den bästa fotbollen i Sverige. Men under sommaren lämnade Alejandro Bedoya och May Mahlangu drog hälsenan innan han också flyttade. Klubben värvade inga ersättare och säsongen slutade med en femteplacering.

Annons

Inte heller när 2014 drog igång hade HIF och Jesper Jansson hittat några ersättare till kvalitetsspelarna som lämnat och de man tog in var Andreas Landgren och Abbe Khalili som man inte kan jämföra med Bedoya eller Mahlangu. Landgren skadade sig precis innan allsvenskan drog igång och Khalili gjorde det bra fram till sommaren innan han tillsammans med Loret Sadiku lämnade för turkiska Mersin. Fick Roar Hansen några bra ersättare? Nej, även den här gången värvade klubben in spelare som var en nivå sämre.

När sedan ekonomin brakade ihop så tvingades Roar Hansen att i vissa matcher spela med ungdomsspelare och sett till materialet tränaren har haft så är det inget konstigt alls i att laget slutade nia den här säsongen. Men det är klart att fansen har varit besvikna och irriterade med tanke på allt som har hänt i deras klubb med usel ekonomi, svaga resultat och bra spelare som har lämnat för såväl utländska klubbar som konkurrenter i allsvenskan (tänker på Mahlangu till IFK Göteborg).

Annons

Och i takt med att det har gått dåligt så har Roar Hansen fått kritik för att han har coachat dåligt och varit taktiskt svag. Det är möjligt att det till en viss del stämmer, men om man ser i ett större perspektiv så har han varit ganska chanslös till att göra bättre resultat. Vad har han haft för material?

Utan David Accam hade HIF fått kämpa för att undvika spel i superettan och förutom honom håller Jere Uronen och Emil Krafth bra klass i allsvenskan, men sedan har det inte funnits spelare som kan avgöra matcher eller göra skillnaden för att ta laget högre upp i tabellen.

Publicerad 2014-12-10 22:24

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto