Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Han tipsade MFF om peruanen och Ricardinhos krav som satte stopp

Sundbergs blogg

Simon Thern och Ricardinho lämnar Malmö FF som Bosman. Imponerande att 22-årige Thern har tagit tre SM-guld på fyra år, men han borde ha klarat av att gå gratis till ett bättre lag än Heerenveen som ligger tolva i Holland. Årets säsong var strulig för mittfältaren. Våren var bra men sedan kom den där skadan som höll honom borta under stora delar av hösten. När han sedan var tillbaka valde Åge Hareide oftast Simon Kroon eller Pawel Cibicki före.

Tycker att Thern borde ha startat i bortamatchen mot Olympiakos. Malmö FF behövde vinna för att ta sig till Europa League. Med Erik Johansson avstängd ändrade Hareide för mycket i laget. Markus Halsti ner som mittback var helt rätt, men sedan anser jag att det var fel med vänsterfotade Ricardinho som högerback, försvararen Anton Tinnerholm som yttermittfältare, Pa Konate som vänsterback och Magnus Eriksson som central mittfältare. Det blev för många förändringar. Hareide borde gjort det enklare för sig själv och laget. Ner med Halsti som mittback, in med Thern som central mittfältare framför Enoch Kofi Ado och MFF hade haft en bra offensiv som hade kunnat gå för seger. En bortamatch mot Olympiakos blev för svårt för Konate och Eriksson borde spelat kvar på en kant, han gjorde det ju väldigt bra där i hemmamatchen mot just Olympiakos.

Annons

***

Hörde att Ricardinho ville ha ett femårskontrakt medan MFF bara erbjöd honom två år. Då förstår jag att klubben sa tack och hej då. Fem år är för lång tid för Ricardinho som är 30 år och som inte direkt har en utvecklingskurva som pekar spikrakt uppåt.

Förstår även Ricardinho som vill ha ett bra kontrakt och en säker framtid, nästa avtal kan mycket väl bli hans sista i karriären.

Det här sätter MFF i en jobbig sits för det är svårt att hitta en bra ersättare. När jag gick igenom vilka spelare Erik Hamrén kunde ta ut i januaritruppen så var Ludwig Augustinsson det klart bästa valet som vänsterback, men han är redan klar för FC Köpenhamn. Bakom honom är det Adam Lundqvist i Elfsborg och Pa Konate. Konate har man ju redan i truppen, men han håller inte som ordinarie i ett lag som Malmö. I allsvenskan finns det en vänsterback som skulle göra det bra i MFF och han heter Jere Uronen och spelar i rivalen HIF, men han har två år kvar på kontraktet så det blir nog för svårt för MFF att värva honom. Klubben måste nog leta utanför allsvenskan.

Annons

Behrang Safari hade varit en klockren värvning, men vill han återvända nu? Den förre MFF-spelaren har två år kvar på avtalet med Basel.

En det ryktas om är peruanen Alexi Gomez, 21, från Universitario som har gjort fyra landskamper. Hörde att det är Mattias Thylander som har tipsat Malmö FF om Gomez. Thylander har spelat tillsammans med sportchefen Daniel Andersson och jobbar nu som agent. Frågade Daniel Andersson om Gomez och Thylander och svaret blev: “Inga kommentarer”.

Enligt peruansk media har Gomez kommit på kant med sin klubb som förra året vann den peruanska ligan. Föreningen påstår att han har misskött sig och vill göra sig av med honom. Själv vill Gomez lämna och helst lånas ut.

Publicerad 2014-12-11 14:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto