Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Magnus Eriksson väljer cash före utveckling

Sundbergs blogg

Magnus Eriksson lämnar Malmö FF för kinesiska Guizhou Renhe FC. Efter två SM-guld och spel i Champions League är det enkelt att förstå att han vill ta nästa steg i karriären, men det är ändå förvånande att han redan som 24-åring väljer cashen i Kina. Men sedan ett år tillbaka har Eriksson varit nära att lämna Malmö FF, först för ryska Rubin Kazan och sedan för AIK, så att det nu blir en flytt är väldigt väntat.

Vi backar bandet tio månader.

Magnus Eriksson var på väg till Rubin Kazan. Malmö FF skulle få 19 miljoner kronor och Eriksson skulle också casha in rejält, men när allt såg ut att vara klart sprack affären. Skrev då att det var klubben som backade vilket fick flera MFF-fans att gå i taket. Anledningen till ilskan var att Eriksson själv sa att det var han som ångrade sig: ”Det är till 100 procent mitt eget beslut där kärleken till Malmö FF vägde över”.

Vi vände blad och gick vidare och väntade på att komma till nästa kapitel som handlade om klubbar som ville ha Magnus Eriksson.

Fem månader gick. Det var sommar och VM i Brasilien där AIK:s Celso Borges imponerade med sitt Costa Rica. I Solna satt AIK:s ledning och räknade med att sälja sin stjärna och la upp en plan för hur man skulle ersätta honom. Valet föll på Magnus Eriksson som har ett förflutet i klubben. Flera källor har berättat att det var väldigt nära en övergång, om Borges hade sålts så hade AIK värvat Eriksson.

Annons

Men som alla vet blev både Borges och Eriksson kvar i sina lag. Säsongen fortsatte och tog slut. Och nu står vi här tio månader efter att Magnus Erikssons övergång till Rubin Kazan inte blev av och fem månader efter att det var väldigt nära en övergång till AIK. Nu är 24-åringen klar för kinesiska Guizhou Renhe FC som slutade sexa i sin liga med 29 poäng upp till seriesegraren Guangzhou Evergrande. En övergång som sägs ge MFF 16 miljoner.

Tror helt säkert att Magnus Eriksson har starka känslor för Malmö FF efter sina två år i klubben, men efter att först ha varit nära Ryssland och nu flyttar till Kina så säger det sig själv att målet har varit att få ett riktigt bra avtal någonstans, alla som tror att Magnus Eriksson flyttar till den kinesiska ligasexan för att främst bli en bättre fotbollsspelare räcker upp en hand. Det är klart att det handlar om att han har fått ett bra kontrakt och det är bara att respektera även om jag personligen för svensk fotbolls framtid hellre ser att duktiga spelare som är 24 år, som har gjort det bra i allsvenskan med dubbla SM-guld och spel i Champions League och som är uttagen i landslagets januaritrupp, har större ambitioner än att gå till Kina som har fått skarp kritik från flera svenska spelare. För det är klart att Magnus Eriksson skulle kunna hitta en bättre klubb att gå till efter två bra säsonger i MFF.

Annons

Gillar Magnus Eriksson och det är imponerande att han tog två SM-guld och gjorde 37 poäng på 60 allsvenska matcher efter den tunga tiden i Belgien. Vinnarskallen har varit viktig för laget. När Malmö FF värvade Isaac Kiese Thelin flyttades Eriksson ner på mittfältet där det både har blivit spel på en kant och centralt vilket han accepterade och anpassade sig till. Det är inte alla som hade gjort det. Men med Guillermo Molins tillbaka nästa säsong så hade det varit tveksamt om Magnus Eriksson hade tagit en plats i MFF:s startelva. Så att det nu har blivit en flytt, ja det är som sagt väntat.

Publicerad 2014-12-15 11:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto