Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

MFF nobbar spelare och Blåvitt-stjärna till tvåan

Sundbergs blogg

AIK sålde Ibrahim Moro och värvade Dickson Etuhu. Tycker att det var rätt att göra sig av med Moro som inte hade den utvecklingen som klubben hoppades på. Minns några imponerande insatser direkt efter att han kom till AIK, hösten 2012, men sedan lyfte han inte.

I stället för att Moro fokuserade på att vara en bra bollvinnare som han är så ville han vara som Pirlo, Vidal och Yaya Toure på samma gång och då blev det galet.

Om Moro hade varit en bra bollvinnare och sedan gett bollen till en bättre passningsspelare så hade han varit bättre, men nu ville han själv slå crossbollar, ibland gick det bra men lite för ofta misslyckades det.

Tror att Celso Borges hämmades av att spela med Moro för han fick anpassa sig och hålla tillbaka. Borges är bra på att ta sig in i motståndarnas straffområde och avsluta, men det var ofta som Moro ville in i boxen och då fick Borges stanna.

Annons

Svårt att veta hur bra Dickson Etuhu är, men när Lasse Lagerbäck tror på AIK:s nyförvärv så väljer jag att lita på honom.

***

Malmö FF har kopplats ihop med Magnus Wolff Eikrem och Richard Magyar. Det här är vad jag har hört:

Sedan en tid tillbaka har Åge Hareide velat ha Magnus Wolff Eikrem. Båda har ett förflutet i Molde och nu när mittfältaren brutit kontraktet med Cardiff skulle övergången till MFF kunna bli till verklighet.

Men hör att Daniel Andersson inte är lika sugen på att ta in mittfältaren.
Varför?
För att han precis har tagit in Oscar Lewicki. En spelare som har gjort det bra i Häcken och U21-landslaget och där nästa steg i karriären var väldigt viktigt. Tror inte han hade gått till MFF om han visste att klubben skulle värva flera centrala mittfältare, och speciellt inte av Wollf Eikrems kaliber.

Annons

För vad händer med Daniel Anderssons värvning om Wolff Eikrem också kommer in? Jo, Lewicki hamnar på bänken.

Men vi får se vad som händer, om Hareide tar fighten och lyckas få in sin landsman?

Skulle inte bli förvånad om Mats Gren också vill lägga beslag på Wolff Eikrem. IFK Göteborgs sportchef behöver ha in en central mittfältare och han har ju pratat om att det finns en spelare som han väldigt gärna vill ha in.

Den norske mittfältaren har agenten Jim Solbakken som även jobbar för Fredrik Ulvestad och Ole Gunnar Solskjaer som båda har kopplats ihop med IFK Göteborg.

***

Richard Magyar då?
Kontraktet har gått ut med Halmstad och det har ryktats om en övergång till Malmö FF. Hör att det mest är för att sätta press på Henrik Larsson, för Helsingborg vill ha mittbacken.

***

MFF har även nobbat förfrågningar på Tobias Sana och Astrit Ajdarevic. Får se om någon av spelarna blir aktuella längre fram, men för några veckor sedan fick båda nej av Daniel Andersson.

Annons

***

Skrev för några dagar sedan att Hull vill värva Robin Olsen och att Johan Dahlin är på väg att lämna Genclerbirligi. Utan att veta vad budet på Olsen ligger på och vad Dahlin har för löneanspråk så känns ju Olsen ut och Dahlin in som en logisk och bra lösning för Malmö FF. Dahlin skulle bli allsvenskans bästa målvakt och han känner till klubben och staden och behöver därför inte någon anpassningstid. Och det är svårt att hitta bra målvakter.

***

Avslöjade även att Jakob Johansson var på väg till AEK Aten. Bra att det löste sig med ett nytt lag och att han fick komma ut i Europa som han ville.

Firma Patrick Mörk/Per Jonsson gjorde övergången till AEK Aten. Klubben har varit ett stort och framgångsrikt lag i Grekland, men är det inte längre. Senast man vann ligan var 1994 och nu är man i andradivisionen.

Annons

I dagsläget är det ett steg som inte imponerar och det är synd med tanke på att mittfältaren “bara” är 24 år, har gjort flera bra allsvenska säsonger, varit med på landslagets januariturnéer och var gratis.

Förstår att svenska klubbar tycker att det är trist när bra spelare lämnar som Bosman. Nu gjorde Jakob Johansson det till grekiska andradivisionen och för ett tag sedan gjorde Simon Thern samma sak när han skrev på för Heerenveen som är elva i den holländska ligan.

Även trist att väldigt bra allsvenska spelare som är ganska unga som Magnus Eriksson och David Accam väljer Kina och USA, men i de fallen fick i alla fall Malmö FF och Helsingborg bra betalt.

***

Nu ska jag återgå till julledighet i Uddevalla. Håller på och plöjer den norska serien Dag.

Publicerad 2014-12-28 21:56

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto