Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Han var bäst på januariturnén - och Silvas besök hos FCK

Sundbergs blogg

FC Köpenhamn är intresserat av Stefan Silva som är och tränar och bekantar sig med den danska storklubben. Oväntat och kan tänka mig att han blir hyfsat nöjd med den övergången om den blir av.

Såg några matcher med Sirius förra säsongen och då var Silva vass. Men det var i superettan. Nu snackar vi om en av Skandinaviens största klubbar och med oväntat menar jag främst att FCK vanligtvis värvar mer meriterade spelare, som landslagstrion Alexander Kacaniklic, Mikael Antonsson och Per Nilsson.

***

Landslagets januariturné är slut och Johan Mårtensson var den spelaren som överraskade mest. Att han skulle vara Sveriges bästa spelare mot Elfenbenskusten, ja det trodde man inte på förhand. Helsingborgs mittfältare visade upp bra spelförståelse och passningsspel, och utöver det bjöd han på ett snyggt mål.

Annons

Starkt att besegra ett namnstarkt Elfenbenskusten även om stjärnorna såg ganska omotiverade ut. Erik Johansson och Ludwig Augustinsson svarade också för bra insatser, men det var inte överraskande då båda imponerade i allsvenskan den här säsongen och Johansson har ju varit med i den riktiga landslagstruppen.

Mot Finland var det ingen svensk spelare som överraskade. Däremot en som imponerade och det var vänsterbacken Augustinsson.

Så för att sammanfatta landslagets två matcher på januariturnén:

Bäst: Ludwig Augustinsson.

Näst bäst: Erik Johansson.

Största överraskningen: Johan Mårtensson.

Tror att det är fyra till sex spelare från januaritruppen som är aktuella till en EM-kvaltrupp. De som har chans att komma med borde vara MFF-trion Robin Olsen, Erik Johansson och Isaac Kiese Thelin, samt AIK-mittfältaren Nabil Bahoui. Möjligtvis även Ludwig Augustinsson som slåss med Pierre Bengtsson och Oscar Wendt om att vara andravalet bakom Martin Olsson och Emil Krafth som var med i truppen mot Frankrike.

Annons

***

Enligt SVT är Isaac Kiese Thelin så gott som klar för Bordeaux. Skrev för några dagar sedan att MFF nobbat ett bud från den franska klubben och hör att klubbarna fortfarande inte är överens. Anfallaren är alltså inte klar för en flytt, men Bordeaux vill verkligen ha MFF-spelaren och det lär visa sig under de närmaste dagarna hur det blir.

***

Malaga vill ha Alhassan “Crespo” Kamara och IFK Göteborg har också visat intresse. Anfallaren vill lämna Örebro och helst av allt gå till en större klubb i Sverige. Men frågan är om IFK Göteborg väljer att gå för “Crespo” så länge Lasse Vibe är kvar?

Publicerad 2015-01-20 14:23

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto