Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Vilket lag kan rå på MFF?

Magnus Wolff Eikrem är klar för Malmö FF.

ANNONS
Frågan är om inte MFF har ett bättre lag nu än förra säsongen?

Magnus Wolff Eikrem har länge varit Åge Hareides drömvärvning och nu har tränaren fått som han ville. Mittfältaren lämnar Cardiff och blir Malmö FF:s femte nyförvärv efter Oscar Lewicki, Erik Andersson, Tobias Sana och Jo Inge Berget. Dessutom känns Guillermo Molins som ett halvt nyförvärv efter att ha missat hela höstsäsongen. Nu är frågan given: är MFF bättre än förra säsongen?

Klubben måste ha in en ersättare till Ricardinho, det lär bli peruanen Yoshimar Yotun, och en ny bra mittback eftersom Filip Helander bara har ett år kvar på avtalet. Sedan känns Malmö FF väldigt starkt och känslan är att MFF 2015 blir bättre än MFF 2014.

Visst, det var ett tag sedan Tobias Sana spelade på en bra nivå och det är klart att man inte helt vet var han står, och det är inte enkelt att ersätta Emil Forsberg som gjorde 20 poäng förra säsongen. ”Foppa” är lagets tyngsta förlust och Sana kanske den av värvningarna som är mest osäker. Men kapaciteten finns där, det vet vi.

ANNONS

Eikrem och Berget är två viktiga värvningar. Dels visar MFF styrka i att kunna ro i land duon, dels har de spelat tillsammans i Molde och Cardiff och är nu handplockade av Åge Hareide och båda tar med sig värdefull erfarenhet från spel på internationell nivå. Att de tog dubbla guld i Norge visar att de är vinnare och Eikrem är den kreativa centrala mittfältaren som laget har saknat.

Även starkt av sportchefen Daniel Andersson att ta in Eikrem vilket gör att hans värvning av Oscar Lewicki får det tuffare. Andersson har sålt spelare för ungefär 85 miljoner kronor och plockat in spelare som Eikrem, Berget, Sana och Lewicki. Det är bra jobbat.

***

Är det här en MFF-elva: Olsen – Tinnerholm, Johansson, Helander, Konate (nyförvärv på väg) – Molins, Adu, Eikrem, Sana – Berget, Rosenberg.

***

Vilket lag kan rå på MFF i år?

ANNONS

Elfsborg känns just nu som den starkaste utmanaren men är ändå en bit från Malmö FF. Bra mittfältare i Viktor Claesson, Marcus Rohdén, Henning Hauger, Anders Svensson, Simon Lundevall och spännande Arber Zeneli och Simon Hedlund. Två frågetecken: Får de behålla Johan Larsson? Vem ska göra målen?

AIK har inte ersatt Alexander Milosevic och frågan är om Dickson Etuhu eller Mohamed Bangura kan fylla luckan efter Celso Borges? Hur länge stannar viktiga Nabil Bahoui?

IFK Göteborg har värvat Sebastian Eriksson, Tom Pettersson, Mikael Boman och Haitam Aleesami. Vem ska stå för drivet och det kreativa på det centrala mittfältet? Stannar Lasse Vibe? Hur står sig Aleesami jämfört med Ludwig Augustinsson? En del som känns osäkert i IFK Göteborg och Mats Gren måste förstärka.

Publicerad 2015-01-26 kl 14:17

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto