Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Molins besviken - Hareide gör det svårt för sig

Åge Hareide har gjort sitt val. MFF-tränaren rycker av kaptensbindeln från Guillermo Molins arm och ger den till Markus Rosenberg.

Skrev om Hareides huvudbry redan för fyra månader sedan, minns att Miiko Albornoz och Pontus Jansson tog ställning för Molins på Twitter, men det är först nu, på träningslägret i Florida som tränaren har berättat för spelargruppen om sitt beslut. Tufft för Molins som precis har hämtat sig från en smäll (är på väg tillbaka efter långtidsskada) att nu åka på en ny.

Beslutet borde ha varit svårt att fatta. Guillermo Molins och Markus Rosenberg är två bra lagkaptener och båda vill väldigt gärna ha bindeln runt sin arm.

ANNONS

På vårsäsongen ledde Molins MFF på ett imponerande sätt och var allsvenskans bästa spelare. Det starkaste minnet är bortamatchen mot IFK Göteborg där han glänste och strålade som en stjärna. Sedan skadade han korsbandet och Markus Rosenberg fick vara lagkapten under resten av säsongen.

Även Rosenberg imponerade som ledare med sin erfarenhet och var sett till hela säsongen allsvenskans bästa spelare. Dessutom var insatserna i Europa väldigt bra och viktiga för MFF.

Så det är klart att båda är bra kaptener, men att ta bort bindeln från någon är tufft och vågat. Och speciellt från en som har ett stort MFF-hjärta, är uppskattad av lagkamrater och älskad av fansen. Och som dessutom återvände tillbaka för ett och ett halvt år sedan och som nu ligger i förhandling om att förlänga kontraktet.

Tycker därför att Hareide gör det svårt för sig själv. Som sagt: inget snack om att Rosenberg är en utmärkt lagkapten för Malmö FF, men det är Molins också. Nu har Hareide fått en viktig spelare som är uppskattad i klubben att bli besviken och missnöjd. Att vara kapten var väldigt viktigt för Molins.

ANNONS

Det hade varit enklare för tränaren att stå för valet han gjorde förra året och motivera för Rosenberg att han inte kan rycka loss bindeln från “Gisches” arm eftersom han gjorde det så bra förra våren och är viktig och uppskattad. Tror nog att Rosenberg hade köpt den motiveringen mer än vad Molins nu gör efter att ha blivit petad. Och hur sugen är “Gische” på att vara vice kapten?

Publicerad 2015-02-13 kl 12:07

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto