POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Vågar inte tro på annat än EM-guld

UHERSKE HRADISTE. Portugal gjorde 1-0 i 82:a minuten.
Jaha, nu åker vi hem, tänkte jag.
Att man aldrig lär sig.
Det svenska U21-landslaget är sanslöst – nu drar vi till OS i Rio, men först EM-semifinal i Prag.

Det är oftast inte kul att upprepa sig för många gånger, men när det gäller det svenska U21-landslaget och bragdartade matcher så är det ändå helt okej att gång på gång skriva om gruppspelsmatchen mot Turkiet, det där playoff-mötet med Frankrike och EM-premiären mot Italien.

Så vi tar det väl en gång till då. Det är något speciellt med Sveriges U21-landslag. De här laget ger sig aldrig och har en sjujäkla förmåga att resa sig på nio och nå framgång. Spelet är inte det bästa, men de får ändå med sig resultaten på något underligt sätt.

När Portugal gjorde 1-0 i den 82:a minuten samtidigt som Italien hade 3-0 mot England var jag ganska säker på att få åka åka till hotellet och sova, vakna och flyga hem till Stockholm.

Men hur kan man glömma? Jag har ju till och med skrivit flera gånger de senaste dagarna om det här U21-landslagets märkliga förmåga att återuppstå och få med sig bragdartade resultat.

När bollen landade framför Simon Tibblings fötter i den 89:e minuten först då trillade polletten ner. Ja, just det ja. Pang. 1-1. OS-plats i Rio nästa sommar. EM-semifinal mot Danmark. Vi drar väl till Prag då, sänker dansken och vinner hela skiten.

Klart att det inte blir guld, kanske någon hävdar? Det tänker inte jag skriva under på för med tanke på vad det här laget ställer till med gång på gång så tänker i alla fall aldrig jag  mer döma ut det här lagets chanser, så det här kan visst sluta med guldmedalj. Och Sverige har ju Oscar Hiljemark som växer mer och mer för varje match, John Guidetti och Oscar Lewicki som visar vägen, Victor Nilsson Lindelöf som snart är med i Erik Hamréns A-landslag och ett helt gäng med andra blågula kämpar som är redo att göra exakt det som krävs för att lyckas. Tillsammans.

Om vi ska sansa oss lite, spelmässigt var det återigen ingen jättematch av Sverige utan som så många gånger förr var det defensiven som banade väg. Sverige är bra på att kämpa och försvara sig. Det vet vi nu. Det såg bra ut förutom till höger där Branimir Hrgota hade det tufft, men tur för Sverige då att Victor Nilsson Lindelöf gjorde ännu en imponerande insats som högerback. Han fick bättre hjälp när Simon Tibbling kom in.

Det är inte bara defensiven som imponerar med Lindelöf utan offensivt är han också bra. Lugn, klok och en bra passningsspelare som gärna vill framåt. Tänk att han inte var med i den här truppen från början. Nu är han given som startspelare. Tror inte att det dröjer länge innan han är med i Erik Hamréns landslag.

Gillar även U21-landslagets andra ytterback Ludwig Augustinsson. Bra i presspelet. Alltid en tanke bakom besluten och sätter oftast bollen på sina medspelare.

På mitten gör aldrig Oscar Lewicki och Oscar Hiljemark en svag insats. Båda är överallt. Täcker ytor, gör det svårt för motståndarna och spelar enkelt när de har bollen. Ser mycket fram emot att se duon mot Danmarks Pierre Emile Höjbjerg.

Ja, nu är det Danmark som gäller.
Slaget om Norden, som John Guidetti sa direkt efter 1-1 mot Portugal.
Nu säger Sverige att det ska bli guld.
Jag tror på det.
För jag tänker aldrig mer döma ut det här laget.

Publicerad 2015-06-25 kl 10:55

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto