Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Fransson är fantastisk och Hamrén borde ringa Kujovic

Jag har gått och blivit väldigt förtjust i en person. Han är elegant. Smart. Rör sig bra. Är Sveriges framtid. Ja, han är rätt och slätt väldigt, väldigt bra.

ANNONS

Alexander Fransson är 21 år, har imponerat den här säsongen, varit bättre än landslagsaktuella spelare men ändå inte fått hyllningarna han förtjänar.

Fransson är årets utropstecken och har blivit en personlig favorit. Han är en av anledningarna till att IFK Norrköping kan ta guld på lördag. Den centrala mittfältaren har haft stor betydande effekt för hans lags fantastiska form. Han är klok och bra på att spela tvåvägsfotboll, både i uppbyggnadsfas och i kontrolleringsfas. Och dessutom bryter han många uppspel. Han är Sveriges framtid och kommer om inte allt för länge att spela på landslagets mittfält. Ja, det lär han göra redan i januari på vinterturnén.

Ebenezer Ofori, Daniel Sjölund, Arber Zeneli, Victor Claesson och Sören Rieks är andra mittfältare som har varit väldigt bra och viktiga för sina lag den här säsongen, men enligt mig är Fransson den som gjort starkast avtryck och är nummer ett.

ANNONS

Åtta poäng har det blivit för Fransson och flera av dem har varit viktiga. Som matchens sista mål i 2-2-mötet med IFK Göteborg, när han fastställde slutresultatet till 3-1 mot Malmö FF, satte 1-0 i 2-2-mötet med AIK, gjorde 2-0 i 2-1-segern mot Kalmar FF, assisterade till 1-0 i 2-0-mötet med Häcken och i returen assist till det sista målet i 3-1-segern, samt assist till matchens enda mål mot Falkenberg.

Han är, som sagt, en av anledningarna till att IFK Norrköping kan ta guld.

Andra i ”Peking” som har varit bäst på sin position är Janne Andersson, Andreas Johansson och Emir Kujovic.

Hörde en intervju med Janne Andersson inför matchen mot Halmstad. Där fick han en fråga om varför han placerade en av årets bästa anfallare Christoffer Nyman på en kant. Svaret blev något i stil med att Emir Kujovic och Alhaji Kamara hade bra form och att då fick det bli tre anfallare på planen trots 4-4-2. Sedan fyllde han i: ”Vi har hela året pratat om mod och att våga. Varför skulle då inte jag våga nu? Det sänder fel signaler om jag inte gör det som vi har pratat om.”

ANNONS

Svårt att inte gilla det. Och det är något som skiljer sig mot andra topplag som till exempel IFK Göteborg. För att ta ett exempel så skickade Jörgen Lennartsson i hemmamatchen mot Sundsvall vid ställningen 2-2 med 15 minuter kvar in defensiva Tom Pettersson på topp när Mikael Boman skadade sig. Kvar på bänken satt anfallaren Victor Sköld som i matchen innan hoppade in och fixade en straff mot Elfsborg.

Nu fixade IFK Göteborg ett bra resultat ändå, men just sättet att tänka på, hur man spelar och hur man vill utveckla säger ändå en del.

Inför säsongen skickade Janne Andersson ner mittfältaren Andreas Johansson som mittback. Vilket jäkla genidrag och utan Johansson i den positionen så hade det aldrig gått så här bra för laget (då hade ju kanske inte heller Fransson och Sjölund bildat centralt mittfält). Andreas Johansson är årets bästa försvarare före fyra spelare från IFK Göteborg och Hammarbys Birkir Saevarsson (Malmös Rasmus Bengtsson hade varit med i den här kampen om han gjort fler matcher).

ANNONS

Och sedan har vi då Emir Kujovic. På hans 44 senaste allsvenska matcher har det blivit 30 mål. Den här säsongen 20 fullträffar på 28 matcher. Imponerande. Om jag hade varit Erik Hamrén hade Kujovic fått en plats i playoff-truppen mot Danmark där det behövs spelare i form. Och med den statistiken så är det väl inte mycket att tveka på.

Kujovic är årets anfallare i allsvenskan före Henok Goitom.

Det är svårt att inte tycka om årets IFK Norrköping. En tränare som vill framåt, talar om mod och sedan står för det. En 33-årig mittfältare flyttas ner som mittback och dominerar. Högerbacken Linus Wahlqvist, 18, som bara blir bättre och bättre och som är en framtida landslagsspelare. Daniel Sjölund som dumpades av Djurgården och som nu är pånyttfödd i Norrköping. Alexander Fransson som bara är fantastisk. Emir Kujovic som flyttade hem till Sverige och nu har smällt in 30 mål på 44 matcher.

ANNONS

Nu är det en match kvar. Ett hinder som är ganska svårt. Malmö FF borta. Det kommer att bli en häftig sista omgång.

Publicerad 2015-10-29 kl 15:43

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto